<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

40 år & 40 funfacts om Danski

Udgivet af Line Luff den 01-10-2021 14:03:09

Danski har eksisteret i 40 år, men ved du egentlig alle de her funfacs om Danski? Blandt andet noget om Danski-babyer og par, en stifter der stadig er ansat og vores skidage her på kontoret. Herunder får du 40 funfacts om os.

40aar-blog
  1. Danski startede i Val d’IsereLivigno & Zell am See i 1981 – og vi er stadig på de tre destinationer.  
  2. Danski har haft kontor i Silkeborg og Randers – nu holder vi til i Aarhus og København. 
  3. Danski har haft Klubhoteller siden 1980’erne - og det forsætter vi med. 
  4. Danski har opkøbt et hav af forskellige skirejsebureauer - se dem alle her. 
  5. Danski blev i november 2020 en del af Primo Tours familien. 
  6. Danski har haft dansk skiskole siden den spæde start. 
  7. Danski har altid været danskernes favorit når det kom til familieskiferien - deraf et af vores sloganer: Danmarks hyggeligste familieskiferie. 
  8. Flere ansatte på hovedkontoret er gamle Danski-guider eller hotelpersonale - blandt andet vores Head of Marketing & Eommerce, Head of Purchasing & Production og flere ferierådgivere. 
  9.  Danskis kontorpersonale har mere end 6.000 skidage sammenlagt! Så vi ved altså, hvad vi snakker om. 
  10. Danski har haft børnekonceptet SnowyClub siden 2014 – og det er stadig en klar favorit! 
  11. Danski sendte de første 10 år de fleste gæster med busser - også til Frankrig. I dag foretrækker de fleste et fly til for eksempel Frankrig. 
  12. Danski er Danmarks ældste skirejsebureau. 
  13. Danski blev stiftet af Carsten Carlsen, Mogens Lykke og Mads Rugholm. Søren Nischtke og John Allan ville gerne være med og kom med senere. 
  14. En af stifterne af Danski, Carsten Carlsen, arbejder stadig for os og skal denne vinter på sæson som Area Manager i Alperne.  
  15. Den oprindelige idé med Danski var at sælge skiferier til skiklubberne – dem sælger vi stadig, men også til familier, kærester, venner og firmaer. 
  16. Danski blev startet på toppen af Hintertux Gletsjeren. 
  17. Danski har alle dage haft fokus på den helt særlige klubstemning – den får man ikke andre steder! 
  18. Danski sendte gæster med toget ‘SneExpressen’ til Alperne i mange år og har nu endeligt fået toget tilbage på programmet i 2021 med stor succes. 
  19. Danski indtog som de første Alpe d’Huez i 1982 – og i 39 år har det været vores højborg. 
  20. Danski har siden 2007 arrangeret solo skirejser til Alperne. 
  21. Hotel Per Gynt var det første hotel Danski åbnede i Alpe d’Huez. Her brugte vi garderobeskabene som afstivere for sengene, så man ikke lå på jorden. Der var frost indvendigt på ruderne og der var KUN ét bad til alle gæster - så her skrev man sig på en liste og fik en badetid. Vores hotelstandard har vi (heldigvis) højnet! (-; 
  22. Der er minimum 20 Danski-babyer – som vi kender til. Hvem ved, måske endnu flere? 
  23. Der er mange par der har mødt hinanden på sæson - vores Head of Marketing & Ecommerce er blandt andet gift med en tidligere Danski hotelpersonale, de mødte hinanden på sæson i Alpe d’Huez. 
  24. Hotel San Rocco var det første hotel i Livigno – og det er stadig er på programmet her 40 år senere. 
  25. Chalethotel Belle Etoile i Alpe d’Huez var oprindeligt både personalehotel og gæstehotel, hvor flere af værelserne havde toilet på værelset kun adskilt af et gardin - det var dog personaleværelserne. I dag er det kun et gæstehotel. 
  26. På de første klubhoteller samlede gæsterne selv tallerkner ned for enden af bordene på rigtig højskolemanér. Menuen bestod af god solid mad såsom lasagne og chokolademousse med dåsemandarin. Nu har vi ansat personale til at samle tallerkner og maden er steget noget i standard. 
  27. Indtil slut 90’erne ansatte Danski selv instruktører og skiskolechefer. Franskmændene satte dog en stopper for den fest, efter en del anholdelser af både instruktører og guider på pisterne i Frankrig. Nu køber vi kun skiskole igennem de officielle udbydere på destinationen.  
  28. Hotel Le Refuge i Alpe d’Huez har været klubhotel for Danski siden 1996 - inden da var det nabohotellet Hotel l’Herpie som brillierede som klubhotel med væg til væg-tæpper - også på badeværelset - for at holde på varmen. 
  29. I år 2000 var Danski online med det første website.  
  30. Danski har haft mere end 10.000 sæsonansatte gennem tiderne; enten som skiguider, hotelansatte, pedeller, instruktører, kokke, hotelchefer med mere. 
  31. Danski har alle år været medlem af Rejsegaranti Fonden. 
  32. Den første og eneste sæson uden gæster i Alperne var i sæsonen 2020/2021 grundet COVID-19. Lad os håbe, vi aldrig skal have sådan en sæson igen! 
  33. Danski er i dag en del af Skinetworks, som også består af de kendte skibrands Nortlander og Slopetrotter. 
  34. Hvert år sender vi vores kontorpersonale på studietur til Alperne, så de selv ser alle vores ophold og destinationer – hvordan skal vi ellers kunne sælge vores produkter mest ærligt til jer? 
  35. Alle ansatte på kontoret har enten været tidligere personale i Alperne, har haft sæsoner på sk eller været på ski.  rigtig mange skiferier. Fælles for dem alle er de elsker skiløbet og skiferierne.
  36. Danski har alle dage været jysk – og selvom en del af arbejdet i dag bliver varetaget fra København, er der stadig et flertal af jyder ansat i firmaet.  
  37. Danski har altid haft guider i Alperne, og vi vil gerne give den bedste service til vores gæster, så de føler sig hjemme og trygge på skiferien.  
  38. Danski har altid haft et rødt logo – og vi er ret vilde med det.
  39. Vores kontorpersonale bliver undervist i hvordan man udtaler tingene rigtigt, for det er lidt svært med de s’er i Frankrig (Val Thorens) Les Arcs - uden man udtaler s'et og Les Deux Alpes hvor kun x udtales som s og den klassiske – hvordan siger man: Pardatschgratbahn (lift i Ischgl).
  40. Bare fordi vi er rundet de 40, så betyder det ikke, vi er færdige - hvert år finder vi nye hoteller og destinationer, så du altid har et bredt udvalg til skiferien hos os. 

Har du et funfact, vi ikke kender til? Så skriv det i kommentarfeltet herunder! 

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg