Brug for hjælp? Ring til 86 800 600 fra kl. 09:00-21:00, så er vi klar til at hjælpe.

4 grunde til en skiferie til Val d'Isere

Udgivet af Danski den 05-04-18 09:24
Danski

Fransk mad, fransk charme, fransk afterski og det bedste skiløb. Du behøver ikke at lede længere – din næste skiferie er fundet. Du skal til Val d’Isere, og du skal have dit livs skiferie. Danski guiden Tobias ved, hvad han snakker om, når han siger, at når du først har været i Val d’Isere, så bliver du i Val d’Isere. 

Af: Tobias, Danski guide i Val d’Isere sæson 2017/18

Hvorfor  er Val d’Isere din næste skiferie destination? Det er der flere forskellige forklaringer på. En forklaring er, at det simpelthen er ubeskriveligt. Lige netop Val d’Isere kan ikke forklares - det skal opleves. Men lad mig forsøge ved at give dig fire gode grunde til at besøge den franske perle.

NR. 1 - Charme & Hygge

Val d'Isere betragtes ikke som et ski-resort, men som en autentisk by. Byen havde liv og sjæl allerede inden man gjorde stedet til et af de mest populære skiområder i verden.Val d’Isere tilbyder eksklusivitet til alle. Om du sidder sammen med børnefamilien, fodboldkammeraterne, din forlovede eller firmaet kan jeg garantere dig for, at Val d’Isere er noget for dig. Medmindre du altså ikke synes om at vågne op i en by af luksus i 1.850 meters højde, omringet af sneklædte bjerge og pister på den anden side af dørkarmen. En sådan ski-destination i Alperne finder du ingen andre steder!

NR. 2 - Verdensklasse skiløb

Danski-valdisere-skiferie-skier

Hvis ikke byens charme og hygge tager pusten fra dig, så gør skiløbet det. Som en tommelfingerregel kan du huske på, at Val d’Isere er betegnet som et verdens bedste skiområder. Så medmindre du bliver hjemme under dynen, vil du opleve topklasse skiløb. Skiområdet hedder Espace Killy. Det er opkaldt efter den tredobbelte olympiske mester, Jean-Claude Killy, som er opvokset i Val d’Isere.  Skiløb i 3.450 meters højde, 300 pistekilometer fordelt på 156 pister, 94 lifter og to gletsjere. Noget af det fantastiske ved Val d’Isere er, at byen kaperer en masse gengangere, som kommer igen år efter år. Val d’Isere er en by, du forelsker dig i, og  det er et sted, du ikke giver slip på igen.

Le Fornet

Der, hvor jeg selv stod meget på ski under sæsonen 2017/18 i Val d’Isere, var i området som hedder Le Fornet. Det er også i Le Fornet, hvor du finder den vidunderlige gletsjer, Glacier Du Pissaillas. Her får du forrygende skiløb, som primært består af blå og røde bakker. Det som gør Le Fornet og Glacier Du Pissaillas så ekstraordinært er, at der oftest er helt mennesketomt i disse områder. Du kan stå på ski i dette område og føle dig helt alene. Det er fantastisk! Le Fornet ligger også navn til et af de største områder indenfor off-piste i Espace Killy. Hvis du booker dig en off-piste guide, er du næsten garanteret en tur til Le Fornet og op ad den træklift, som hedder Signal. Herfra er det off-piste guiden som er ekspert, men oplevelserne i dette område overgår din vildeste fantasi.

Dertil er der pisten, Arcelle, som ligger oppe i Solaise området. Denne røde dejlige piste ligger helt alene og eneste vej tilbage til virkeligheden er via liften Manchet Express. Denne piste er lang og helt igennem forrygende.

La Grande Motte

Jeg må selvfølgelig ikke glemme selveste La Grand Motte. La Grande Motte kommer du til, hvis du tager toget, Funiculaire Perce Neige, fra Val Claret i Tignes. Funiculaire Perce Neige er et kabeltog, som kører inde i bjerget. Når du når ud til lyset for enden af tunnelen, er du i en helt ny verden af skiløb. På La Grande Motte kan du nå en højdemeter på 3.456 meter, og det er dermed det højeste punkt i Espace Killy. La Grande Motte er dog en gletsjer for den lidt mere erfarende skiløber. Den ligger nemlig kun hus til røde og sorte pister - dog finder du ikke bedre sne i området end på denne smukke bakke af is. Det er intet problem at bruge en hel dag i La Grande Motte’s smukke omgivelser. Dog er nedfarten derfra også noget, du kan se frem til. Både den blå pist, Génépy, og den røde pist, Double M, er noget af det bedste skiløb, du kommer til at opleve. De to pister her, er som er som en kold øl i aftensolen - simpelthen bare godt gammeldags, dejligt.

NR. 3 - Ekstraordinære madoplevelser

Hvis nogen spørger mig, hvor jeg skulle have lyst til at spise frokost henne oppe på pisten, så ville mit svar altid være La Peau de Vache, aka. The Cow Skin. Her får du ikke bare urimelig god mad, men også en oplevelse med i bestillingen. Du sidder for det første midt på den olympiske piste fra 1968, Face de Bellevarde, med udsigt udover hele Val d’Isere. Hvis du skulle være så kæk at sætte dig indenfor, kommer du ind til den mest rustikke, hyggelige og karakterfyldte restaurant, du nogensinde kommer til at opleve. Du sidder omgivet af koskind, levende lys, herligt personale og autentisk stemning. Her byder de på fantastisk vin, charcuteri og kreativ mad. Hvis ejeren, Dédé, ikke kan give dig en oplevelse her, kan ingen. Helt klart en anbefaling fra mig.

Klokken er ved at være ”jeg er sulten”, og det er tid til aftensmad. Denne aften skal den have hele armen, og du søger noget mad, som kun det blå, hvide og røde flag kan levere. Så tager du på L’Étable d’Alain. Her får du en fransk oplevelse, som du ikke finder mange andre steder. Her byder de primært på ostefondue, raclette og glimrende kød. Du sidder i en autentisk restaurant med udsigt ud til deres kostald med køer, som de laver deres egen ost fra. Nogen køer går med navneskilte, så du helt selv kan vælge, hvilken ko du ønsker ost fra. Maden her er helt igennem formidabel og du kommer ikke til at gå sulten derfra.

NR. 4 - Afterski, når det er bedst

Danski-valdisere-skiferie-afterski

Efter en lang dag med udfordringer og oplevelser, som kun Espace Killy kan byde på, er det ikke unormalt, at tørsten springer frem.

La Folie Douce

Et kig forbi "den blide vanvid" - også kendt som La Folie Douce - er en oplevelse i sig selv. Og du skal ikke lede længe efter noget at slukke tørsten med. De tre udendørs barer er ikke blege for at sprøjte champagne udover menneskemængden, og deres personale danser på alt som kan holde deres vægt. Dj Johnny er din bedste ven, når du går ind på La Folie Douce’s matrikel. Han sørger for de rette toner på en lun solskinsdag, og at du ikke kan lade være med at stille dig op på bordene og danse i dine skistøvler. Du kommer ikke til at spendere en eftermiddag fra klokken 15.00-17.00 på La Folie Douce, uden at træffe Kelly. Kelly er ham som sætter gang i den vildeste stemning, som du kun finder i Val d’Isere. Når ’Cause We Love Youhar spillet klokken 17.00, ogLa Folie Doucetakker af for i dag, betyder det ikke at dit afterski-eventyr er slut.

Cocco Rico

Det næste sted som kalder på dig hedder Coco Rico, som ligger lige ved Rond Pond de Piste. Coco Rico har taget den østrigske afterski og placeret den i hjertet af Frankrig. Her kommer du også til at få det svært med ikke at stå oppe på bordene, når der er fuldt tryk på fællessange og flammekasterne på taget. Her kan du skråle og synge helt indtil klokken 20.00. Hvis dette ikke skulle være nok, så kan du vise dine kammerater hvem der bestemmer med et spil Beer Pong på vejen hjem på Saloon bar. Hvilken dag!

Vi ses i Val d'Isere

Det eneste du behøver at vide om Val d’Isere er, at du ikke finder noget lignende. Val d’Isere er og bliver fantastik og vil hver evig eneste gang tage pusten fra dig. Val d’Isere er en by af ældre dato, som tidligere var en autentisk Alpe by, før det blev til det topklasse skiressort, som det er i dag. Val d’Isere er forsat en autentisk by og ikke en satellitby som andre franske destinationer. Byen er charmende og har masser af liv og sjæl, samt et formidabelt skiområde. Men det tror jeg, at jeg har nævnt. Så tag at pak tasken og kom afsted!

Læs mere om Val d'Isere her

Kategorier: Afterski, Forberedelse til skiferien, Frankrig, Guidernes fif, Tips til skiferien, Val d'Isere

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til line.luff@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg