<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

36 års kærlighed til ...

Udgivet af den 24-02-2021 15:58:27

36 år er måske mere end din egen alder, dit barns alder, eller måske dit barnebarn. 36 år er lang tid, men ikke desto mindre har Danski eksisteret i 36 år. Meget er sket siden, destinationer er kommet og gået - men tre destinationer har holdt ved siden vores spæde start i 1982: Val d'IsereZell am See og Livigno.

danski-blog-val'disere

Stedet alle skiløbere har hørt om

'Stedet alle skiløbere har hørt om, stedet alle skiløbere drømmer om, et af Europas største og mest imponerende skisportssteder – Val d'Isere'. Sådan var indledningen tilbage i 1982 i vores magasin, som du ser herover, og her i 2018 ville vi faktisk ikke skrive det meget anderledes. Men det er ikke det eneste, som stadig holder den dag i dag. 

'Når sneen bliver til vandgrød, og løjperne omdannes til grusbaner de fleste steder i Alperne, og når masser af skiløbere atter søger til bjergene og sneen, så er der kun ét sted tilbage, der har sne og lifkapacitet til at efterkomme Danskis motto: Masser af skiløb.' 

Tilbage i 1982 havde Val d'Isere cirka 100 lifter og kunne transportere skiløbere op til 3.450 højdemeter. I dag har området 'kun' 94 lifter og tager dig op i samme højdemeter - men mon ikke at liftkapaciteten er lidt noget andet i dag, end for 36 år siden? Det er den helt sikkert.

Her hos Danski er vi stadig ligeså forelsket i Val d'Isere, som vi var for 36 år siden. Faktisk så forelsket, at vi til sæsonen 2018/19 har fået vores helt eget Danski Klubhotel i byen – Hotel Le Fjord. Tryk på den grønne knap herunder og læs mere om Val d'Isere anno 2018 og vores nyhed. 

 

danski-blog-livigno

Det hele til det halve

'Livigno er Danskis fund. På trods af sine kvaliteter er byen stort set opdaget af det store publikum. Når Europas skiløbere oversvømmer Alperne i højsæsonen, gemmer Danski sig i denne oversete perle af et skisportssted. Derfor er dette arrangement uden sammenligning sæsonens bedste tilbud på en skiferie.' Sådan skrev vi i magasinet tilbage i 1982, som du kan se herover. Dengang var det hele i sort-hvid, men hvis der er noget, Livigno ikke er, så er det sort-hvid. 

'I Livigno får du det hele til den halve pris. Byen ligger i et toldfrit område, så spiritus, tobak, kosmetik, skiudstyr og meget mere kan købes til gode priser. I dette hjørne af Italien er nogle af verdens bedste skiløbere opvokset. Det store udbud af lifter og løjper giver dig et utal af skiløbets muligheder.' 

Heldigvis (!) er Livigno stadig toldfrit, så ta' bare den store taske med på årets skiferie. Men hvad der er endnu mere særligt ved Livigno er, at vi tilbage i 1982 allerede dengang ikke bare opdagede destinationen, men også Hotel San Rocco. Et hotel, vi stadig har på programmet den dag i dag – og beskrivelsen vil vi ikke lave meget anderledes, end dengang:

'San Rocco er et fantastisk hyggeligt hotel, der ligger tilbagetrukket fra bymidten, men yderst centralt for en skiløber. Du kan løbe på ski direkte til hotellet.' 

Bare rolig! Hotellet er naturligvis blevet renoveret siden 1982, men har stadig sin charme. Læs mere om hotellet og den fantastiske perle i Italien ved at klikke på den grønne knap herunder. 

 danski-blog-zell-am-see

Hjertet af Europa Sportregion 

I Østrig er der sket meget siden 1982 – og det er der også i Zell am See, som også var en del af vores program for 36 år siden. For her var Danski ikke de første, selvom vi gerne ville det. Men hvad skrev vi om Zell am See dengang? 

'Zell am See er hjertet af Europa Sportregion – et af Europas største og bedste skisportsområder. Her er der ikke bare snesikkerhed, men sikkerhed for optimalt skiføre.' 

I Zell am See finder du i dag 135 pistekilometer, 57 lifte, off-piste og fun-park. Her er alt, hvad du har brug for på skiferien. Klik på den grønne knap, hvis du vil læse mere om Zell am See. 

Kategorier: Italien, Livigno, Val d'Isere, Zell am See, Frankrig, Historier fra skiferien, Blandet, Østrig

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg