Brug for hjælp? Ring til 86 800 600 fra kl. 09:00-21:00, så er vi klar til at hjælpe.

3 grunde til en skiferie til Sauze d'Oulx

Udgivet af Danski den 05-04-18 10:25
Danski

Mit navn er Simon, og jeg har været Danski guide i Sauze d'Oulx i 2017/18 sæsonen. Her kommer jeg med mine bud på, hvorfor du skal tage til Sauze d’Oulx på skiferie - Alpernes mest undervurderede skisportssted. Nøgleordet i Sauze d’Oulx er hygge. 

danski-sauze-skiferie-guide

Af: Simon, Danski guide i Sauze d’Oulx sæson 2017/18 

NR. 1 - Skisystemet Vialetta

Du skal tage til Sauze d’Oulx, hvis du er skifanatiker. Her får du skiløb i alle sværhedsgrader, netop fordi Sauze d'Oulx er en del af det omfattende skisystem Via Lattea. Via Lattea betyder Mælkevejen, og består af mere end 400 pistekilometer i en kæde af fem byer – Sauze d'Oulx, Sestriere, Sansicario, La Claviere og Montgenévre.  

Sauze d’Oulx er den lavest beliggende af de fem byer med sine 1.509 højdemeter. Dette giver ofte en behagelig temperatur i byen, men stadig med kolde temperaturer med det samme, du tager den første lift op. Herfra kan du nyde de fantastiske pister i Sauze d'Oulx, som er en blanding mellem de hyggelige skovpister i Sansicario og de brede boulevarder i Sestriere.

Off-piste muligheder

Er du derimod til lidt mere off-piste, er der massere af muligheder for det også. I dit liftkort har du inkluderet 1 dag til den franske destination Montgenèvre, hvor der findes uanede muligheder for off-piste. Er du mere øvet og eventyrlysten, kan du sagtens finde fantastiske freeride muligheder i alle fem byer. 

Must try i Sauze d'Oulx

Et MUST-TRY i skisystemet er vores olympiske pister. I år 2006 var skisystemet vært for en stor del af de olympiske discipliner, og der er stadig to pister, som blev brugt til løbene, der bliver anvendt i systemet. Den ene findes i toppen af Sansicario, og giver en svimlende fantastisk tur på næsten 7 kilometer ned til Sansicario by. Den anden ligger i Sestriere og er knap så lang, men det gør den ikke mindre interessant – ta’ ikke hjem uden at have prøvet disse pister. 

NR. 2 - Barer & restauranter

I byen finder du de hyggeligste små italienske gader, og hvad hører sig til på hyggelige brostensbelagte gader? Cafeer og restauranter i alle afskygninger!  

Er du til klassiske italienske retter med en hyggelig autentisk cafe stemning, så går du til l' Assietta. Her kan du få klassiske pasta retter, fantastiske italienske pizzaer og en stor italiensk bøf. Er du lidt mere til bare pasta, er Sugos et besøg værd. Her kan du gå ned i den gamle bydel af Sauze d'Oulx og nyde alverdens forskellige autentiske pastaretter serveret i gryder direkte fra mors køkken, hvor der bliver kokkereret med kærlighed. 

Nede i den gamle bydel finder du, skjult iblandt høje gamle huse, en stor skummel trædør. Bag denne ligger den bedste restaurant i Sauze d’Oulx ifølge Tripadvisor, og mig - Del Falco. Her får du lidt finere mad med udsøgte vine til. Er du generelt til det lidt finere er Del Falcos nærmeste konkurrent L'Ortiche; Italiensk mad i verdensklasse.  

NR. 3 - Den skjulte perle

Det, som virkelig adskiller Sauze d'Olux fra alle andre destinationer, er byen selv. Stemningen i byen er fantastisk, og det smitter af på alt og alle omkring den. Personalet på samtlige hoteller, barer, sportsbutikker og skiudlejninger er helt igennem fantastiske og hjælper alle til at gøre byen så hyggelig. 

Selve byen er i sig selv er også smuk at se på. Den gamle bydel især, fordi den indeholder alt det som en gammel italiensk alpeby skal. Her står stadig bygninger som er fra opførslen af byen i år 1509. Den skarpe læser kan huske at byen lå i 1.509 meters højde, og det kunne man jo fristes til at tro, at der ikke er tilfældigt. 

Alt det her har Italien formået at holder skjult for turister, og derfor er Sauze d’Oulx Alpernes skjulte perle. Det kan mærkes i byen, da atmosfæreren føles mere lokal og hyggelig end turistet. Det kan mærkes på menneskerne, da hver en gæst betyder noget for deres lille by. Det kan mærkes på pisterne, da du sjældent står ret længe i kø ved lifterne. 

Alt dette burde være mere end nok til at du allerede har bestilt din rejse til Sauze d’Oulx -  og har du det, så bliver du ikke skuffet! Du finder næppe et sted med mere hyggelige pister, hyggelig atmosfære, hyggelige barer og hyggeligt personale. Jeg håber, at du kommer ned og mærker suset, præcis som jeg gjorde det i min første uge i Sauze, Alpernes skjulte perle. 

Læs mere om Sauze d'Oulx her

Kategorier: Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Italien, Sauze d'Oulx, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til line.luff@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg