<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guidernes fif til skiferien i Alpe d'Huez

Udgivet af den 24-02-2021 15:38:02

Annie og Kimmie tilbragte sidste sæson i Alpe d'Huez, og de har givet os deres bedste fif og små hemmelige steder, du bør kende til, inden du booker din skiferie til Alpe d'Huez.

Topbillede Alpe

Hvilke pister er vores favoritter?

Alpe d´Huez er et bredt skiområde, der består af 134 dejlige solrige pister. Dog er der altid et par pister som adskiller sig fra resten. 'Pisten La Fare' er en dejlig, lang, sort piste som løber ned mod Vaujany i smukke omgivelser, hvor der sjældent er mange mennesker. Eftersom pisten strækker sig ud på flere kilometer, ændrer landskabet sig, og i dårligt vejr er der rigtig god sigtbarhed, når man kommer længere ned mod bunden.

Hvor finder man de tre bedste børnepister?

Alpe d´Huez er kendt for opbygningen af området. Det vil sige, at de mest børnevenlige pister omringer byen, hvorefter jo længere man kommer op, jo sværere bliver pisterne, da bjergene bliver stejlere.

Der er et stort børneområdet ved bunden af 'Marmotte 1' liften, hvor der er meget børnevenlige bakker med diverse aktiviteter for børnene (børnesnowpark). I øvrigt er der et meget godt grønt område mellem de to hovedlifter 'Marmotte 1' og 1. Stop med DMC (troncon-liften).

Er der en hemmelig skijuvel/piste? 

På pisterne bag Signalet ned mod Villard Reculas, kan man få nogle rigtig gode ture, der er sjældent mange mennesker, og der er en fantastisk udsigt.

Området er også rigtig godt om eftermiddagen, da det ligger i skygge om formiddagen og solen derfor kommer senere på pisten.

Turen kan desuden sluttes af med en kop kakao eller frokost på det hyggelige spisested i bunden af pisterne.

Hvor finder man de tre bedste afterskisteder?

De franske Alper er desværre ikke kendt for deres afterskisteder på samme måde som Østrig. Men når det er sagt, ligger Alpe d'Huez selvfølgelig også inde med nogle steder, der er værd at besøge! 'La Folie Douce' er helt sikkert et besøg værd på en solskinsdag efter lækkert skiløb. Der er DJs, dansere og sangere der fyrer godt op under stemningen mellem kl. 15 og 17 ved toppen af Marmotte 1 liften. Stedet byder på den flotteste udsigt ved 2400 meters højde.

Derudover er der en meget hyggelig bar 'Underground', som ligger meget tæt på Hotel Refuge. Det er en engelsk sportsbar med rigtig god stemning både om eftermiddagen og aftenen, hvor der flere gange om ugen bliver spillet live musik.

Til sidst har vi jo hyggelig stemning ved afterskien på vores egne hoteller, hvor der en gang imellem bliver fyret op for en quiz, spillet spil, eller hvor den sidste sol bliver nydt på terrasserne.

Hvilke tre restauranter/cafeer skal besøges?

  • 'La Cremaillère' er klart blandt Alpe d´Huez´ bedste restauranter. De har et menukort som tilbyder de lokale specialiteter. Dog er 'La Cremaillère' klart mest kendt for deres fantastiske Côte de Boeuf (1kg kød til deling).
  • 'Le Genepi' er et lille spisested med en skøn fransk stemning og indretning. Personalet er søde og hjælpsomme, og den traditionelle franske mad er fantastisk. Blandt andet byder de på Raclette, som er en stor halv ost under en varmelampe hvoraf man skraber den smeltede ost ned og spiser det sammen med kartofler, salat og lækkert kød.
  • 'La Cabanne' på Marmotte-pisten er 100% favoritten på pisterne. De har et dejligt menukort med en masse hjemmelavet retter, der kan nydes med en fantastisk udsigt ved 2.000 meters højde.

Hvilke steder er yndlings i Alpe d'Huez?

Vores helt eget picnic-sted hvor der altid er en hyggelig stemning, når vi holder picnic med kælkekonkurrencer, grill og god mad.

'Pic blanc' er Alpe d’Huez højeste sted (3300 mtr.), med rigtig smuk panorama udsigt over hele skiområdet. På en solskinsdag er det et must-see!

Hvad skal man vide om Alpe d'Huez?

Alpe d´Huez er et lækkert skiområde, og man kan få en masse ud af det. Dog kan man, hvis man har et 6-dages liftkort, komme over til naboskiområde Les Deux Alpes uden at skulle betale liftkort. Der kører busser 1 til 2 gange om ugen frem og tilbage, man skal kun betale busbilletten til 12 euro.

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrig, Børn, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg