<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Val Thorens & de tre dale

Udgivet af den 24-02-2021 15:09:12

Overvejer du en skiferie til Val Thorens? Emilie, som var Danski guide i sæsonen 2017/18, kender området bedre end sin egen bukselomme – så læs med og bliv klogere! 

Guide-189-Valthorens-DS

Af: Emilie, Danski guide i Val Thorens sæson 2017/18

Val Thorens er det højst beliggende skiområde i Europa, og derfor finder du noget af de absolut bedste skiløb her. Selve Val Thorens området giver adgang til 150 kilometer piste - dette er inklusiv Orelle dalen.

Orelle dagen

Orelle er et område som virkelig kan anbefales. Hvis der er mange mennesker i selve Val Thorens og ved hovedlifterne, så er det værd at søge over til Orelle. Mange tror nemlig ikke, at dette område er inkluderet i liftkortet - men bare rolig, det er det! Hvis der er morgensol over Alperne er det også i Orelle, at solen rammer først, så området er ideelt til formiddagsturen. Desuden kan du komme op til det højeste punkt i hele De 3 Dale systemet. For enden af “Bouchet” liften kommer du op i hele 3230 meters højde - udsigten er hele turen værd. Desuden er det også her du kan tage svævebanen “La TyrOlienne" fra, som er 1300 meter lang, og går over til Col de Thorens toppen i 3002 meters højde.Med andre ord: Et besøg værd!

608 pistekilometer

I videoen herover kan du tage med Emilie med på tur rundt i Val Thorens.

Ud over Val Thorens og Orelle, så har De 3 Dale meget mere at byde på. Helt præcist 608 pistekilometer i alt som inkluderer Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Meribel, La Tania, Brides-les-Bains og Courchevel. Det som er fantastisk ved De 3 Dale er, at du nemt og hurtigt kan komme rundt til og fra de forskellige byer. Dette skyldes blandt andet at liftsystemet er effektivt og sammenhængende – og det samme med pisterne.

Er du i De 3 Dale, så kan det anbefales at prøve pisterne Roc de Fer i Meribel, Creux i Courchevel og Jerusalem i St. Martin de Belleville.

Fantastiske restauranter

Restauranterne i de andre dale er helt klart også værd at køre efter. De bedste i følge Danski guiden Emilie er Côte Brune i Meribel Mottaret, Bouc Blanc i La Tania og Le Bouche à Oreille i Les Menuires. Det eneste du skal være opmærksom på, hvis du tager en 3 Dale Tur er, at du ikke begynder at køre fra Courchevel til Val Thorens klokken 16:00 - du skal sætte lidt tid af, så du når alle lifter hjem.

Skiløb for alle niveauer 

OT_VT_PTournaire-14

Selve Val Thorens byder på muligheder for alle slags niveauer af skiløb. Er du begynder findes der tre rullebånd lige foran byen, hvor du kan komme godt i gang. Derudover er det grønne pister, hvis du tager lifterne Cascades, 2 Lacs og Moutiere. Disse lifter er også placeret tæt på byen, så du hurtigt og nemt kan komme hjem.

For den let øvede skiløber er der masser af fantastiske blå pister! Favoritten er helt klart Moraine, som også bliver kaldt Val Thorens highway grundet pistens bredde og mulighed for at få fart under skiene. Nogen af guidernes andre favoritter er Pluviometre, Hermine og Fond som altså også kan anbefales til den erfarne skiløber.

Er det de røde og sorte pister der lokker den erfarne skiløber, så kan det klart anbefales at tage op med enten Cime Caron liften eller Funitel Peclet. På toppen af Cime Caron kommer du op til 3200 meters højde, og en af de smukkeste udsigter i Alperne. Herfra findes tre sorte og to røde pister. Hældingen på pisterne er god, og mange af dem har en del kurver. Har du prøvet en af pisterne, kan du nemt tage liften op igen, og prøve en anden næste gang - Cime Caron liften rummer nemlig 150 mennesker.

Europas bedste skiresort

Foruden alt dette, så er Val Thorens for 4. gang blevet kåret som Europas bedste skiresort, og har flere gange også fået prisen som både verdens og Frankrigs bedste skiresort – men det kommer vel ikke rigtig bag på dig, efter at have læst det her? Oplever du Val Thorens, så er du ikke et sekund i tvivl om hvorfor, destinationen har fået alle de priser. Her findes et skiområde i absolut særklasse.

 

Kategorier: Val Thorens, Courchevel, Frankrig, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg