<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Valloire

Udgivet af den 24-02-2021 16:09:29

Vil du gerne på skiferie til franske Valloire? Så læs med her, og få nogle af vores Danski-guider fra sæsonen 2016/17, Ane og Emilies, bedste fif og råd til en skiferie i Valloire.

Danski-Valloir-fem

Her skal I stå på ski

Valloire byder på 150 kilometer piste, så der er helt sikkert noget for enhver smag – nybegyndere som øvede! Men vores tre absolut favoritpister er Lutins, Gerboise og Melezes.

Lutins er en rigtig god blå piste. Pisten bliver primært brugt som transport ned til byen Valloire, da det er den eneste piste som går hele vejen ned. Den starter ved bunden af Brive 2. Det er en dejlig lang piste, hvor der er rig mulighed at tage masser af sving – og måske ende med et par dejlige, ømme ben for enden af pisten. Vi anbefaler helt klart at tage pisten på andre tidspunkter end om eftermiddagen, da der altid er mere trafik der, da alle naturligvis søger mod byen. En formiddagstur på Lutins er super lækker, da du får pisten stort set for dig sev – så det er helt sikkert en piste som I skal prøve, uanset niveau.

Gerboise er en god rød piste for den habile skiløber. I kommer op til pisten med den lidt stejle træklift GD Plateau. Der er generelt ikke så mange mennesker på pisten, da I skal med den stejle lift op, og mange foretrækker stolelifterne – men det gør næsten pisten endnu mere lækker! Gerboise er en piste der snor sig en smule, og du har mulighed for at tage svingene i begyndelsen med godt fart på. Den løber til sidst ud i et dejligt bredt boulevard stykke. Gør dig selv den tjeneste og ta’ en – eller flere – ture på denne skønne piste!

Melezes er til de de skarpe skiløbere – en god sorte piste. For at ramme den skal du op på toppen af Thimel i Setaz-området. Pisten byder i den grad op til flot skiløb i høj fart. Der er først sol på pisten om eftermiddagen, hvilket er en fordel, da pisten ikke bliver så opkørt. Det gør det bestemt ikke ringere, hvis I er en af de første på pisten!
Vidste du, at der faktisk er piste-regler? Det internationale skiforbund har udarbejdet ti regler, som er gode at huske, når du står på ski.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Valloire er den oplagte destination for børnefamilier. En fordel ved Valloire er, at mange af pisterne er gode og lange – men ikke for svære for en nybegynder. Samtidig er mange af pisterne hyggelige for resten af familien, selvom de måske har stået meget på ski. Disse pister er blandt andet til at fange helt oppe på toppen af Le Crey du Quart. Uanset hvor du befinder dig i skiområdet i Valloire, vil du finde gode hyggelige pister for hele familien. Men tre pister som vi vil anbefale til børn og nybegyndere er Escargot, Myosotism og Selles

For at ramme pisten Escargot skal du med kabineliften Crêt de la Brive, og derefter med enten Lac de la Vielle eller TDS Brive 2. Her kan I så fange sneglen, som vi kalder den. Det er en piste der snegler sig hele vejen ned til hovedliften/kabineliften. Den er grøn, lang og fyldt med små afstikkere der byder op til leg på ski.

Hvis du bevæger dig hen til den anden kabinelift ved Setaz-området, skal du blot tage skiene på og køre til venstre for enden af liften. Her fanger du den lange dejlige grønne nedkørsel Myosotis. Den kører mellem træerne og ned forbi det lille fine kapel, hvor vi holder vores picnic hver uge denne sæson. En rigtig hyggelig piste for både børn, nybegyndere og den øvede.

Pisten Selles er måske ikke helt for nybegynderen, da den til tider er lidt smal, men bestemt et besøg værd, når I føler jer sikre på de to ovenstående pister. Det er en af de eneste pister som giver adgang fra et bjerg til et andet, og så er det en meget smuk nedfart!

Valloires hemmelige juvel 

Vi vil klart anbefale den røde piste Rose, som ligger på toppen af Crey du Quart. Hvis du tager TDS Brive 2 op og starter på den blå Crocus, ender du ved starten af Rose. Lad jer ikke snyde – den kan være lidt svær at finde, da den starter ret smalt til venstre for tallerkenliften Chateau Ripaille. Når I først rammer pisten, er I ikke til at stoppe! Den lange røde piste giver nemlig rig mulighed for vind i håret. Mange skiløbere overser pisten, hvilket gør den endnu mere fantastisk at køre på, da I ofte har den for sig selv. Det er uden tvivl en ukendt juvel her i Valloire, og ta’ ikke hjem fra en skiferie uden at have besøgt denne piste.

Her skal I på afterski

Afterski miljøet i Valloire går hånd i hånd med den familievenlige atmosfære i byen. Det er ikke så udbredt, men der er altid god stemning i byen, når folk kommer hjem fra ski. Dog er de lokale ofte til at finde på de nedenstående barer. De er altid i godt humør og klar til en snak om deres kære lille by, Valloire.

Det bedste afterski-sted er selvfølgelig på Danski hotellet Les Gentianes. Her vil guiderne ofte være til stede og er klar på et slag kort eller en øl. Når solen skinner fra en skyfri himmel er terrassen foran hotellet et perfekt sted at nyde sin kolde øl i fællesskab med de andre Danski-gæster.

Kun 50 meter fra Hotel Les Gentianes ligger den hyggelige bar Le Centre. Den er ejet af den rare mand Raul, der i sin tid startede baren og det tilhørende hotel. Raul selv er ikke så god til engelsk, selvom han gør sig store anstrengelser for at prøve. Han formår dog altid at få alle gæster, franske som danske, til at føle sig meget tilpas og velkommen i hans lille sportsbar.

Nede omkring skøjtebanen ligger guidernes absolutte yndlingsbar, MastRock. Her kan I nyde jeres øl udenfor på den hyggelige terrasse med lyskæder og hjørnesofaer, eller indenfor i en rigtig hyttestemning – her finder I også live musik hver torsdag og fredag.

Her skal I spise 

Valloire byder på meget mere end blot fantastisk skiløb. Så når sulten melder sig, og I skal have lidt at spise, så er der også mange muligheder for det.

Den fine restaurant Au Resto er simpelthen noget af det hyggeligste i hele Valloire! Her går selv mange lokale hen for at spise, og især deres ravioli er helt fantastisk. I kan også sidde ved den åbne pejs i midten af restauranten og stege jeres egen mad. Helt klart et besøg værd!

Vil du på en restaurant der byder på god service, og fransk mad fra sin bedste side, så er La Maison d’ Angeline lige stedet at tage hen! Udefra ligner det ikke en restaurant, men bag havelågen til den lille hvide, hjørnebygning gemmer sig en perle! Racletten eller en af de mange forskellige fonduer kan varmt anbefales og nydes i den fineste, franske atmosfære.

Som gæst i Valloire har du det luksus problem, at byen byder på et utal af fantastiske spisesteder, men ét der ikke må gå unævnt hen er Bistronomique Chez Fred. Her lægger de stor vægt på at hygge om gæsten. Til dessert kan du med god grund give dig i kast med deres bestseller – Chokolade soufflé. Tro mig, den vil ikke skuffe dig, hvis du er til chokolade!

Vores yndlingssteder i Valloire 

I Valloire er der fire steder, som vi synes, I skal besøge, under jeres skiferie her. Sjovt nok er vores fire yndlingssteder caféer – men altså, de laver virkelig god mad her i byen!

Først og fremmest skal I besøge Mountain Cafe. Det er en typisk café, hvor der er mulighed for at nyde en dejlig kop kaffe og kage. Der er mulighed for at sidde uden for cafeen og nyde livet i byen, da den ligger på hjørnet af begge hovedgader i Valloire. Hvis du er til en lækker cremet frappé, kan det klart anbefales at tage et smut forbi Mountain Cafe.

Du skal også forbi restauranten på pisten Selles, som også er nævnt tidligere. Vi kalder den Bamsehuset, fordi der er en stor bamsefigur uden foran restauranten. Her finder I med sikkerhed den bedste stenovnspizza i Valloire! Det er et super hyggeligt sted uanset vind og vejr. Skinner solen er der en kæmpe terrasse hvor der er rig mulighed for frokost i solrige og smukke omgivelser. Hvis det er en grå og kold dag er restauranten ligeså hyggelig inden for, hvor der bor bamser i hvert eneste hjørne. Både børn og voksne vil elske denne restaurant!

Hvis I skal have sandwich eller madcrepes er caféen Krusa Kruta et stensikkert valg. Ejeren Nicolais er en humørbombe uden lige og er altid behjælpelig med at vise de bedste steder at stå på ski i Valloire. Skal I have lidt til den søde tand, kan I torsdag efter klokken 15.30 også få churros (spanskrør). Det er en stor fristelse hver eneste uge, for hold op hvor smager de godt! Derudover laver han pandekager hver dag ude foran cafeen – den med Nutella er en sikker vinder (vi taler af erfaring).

Oppe for enden af Setaz kabineliften finder du restauranten Thimel. Restauranten i sig selv er ikke noget at råbe hurra for – men det er til gengæld for det lille panini skur til højre for restauranten. Personligt er vi deroppe mindst én gang om ugen og få den lækreste kebab panini med creme fraiche dressing. Kan kun sige én ting – den skal prøves! 

Hvad skal I bare vide om Valloire

Valloire er en lille skjult perle i Alperne, som mange aldrig har hørt om. Det betyder absolut ikke, at byen ikke har noget at byde på. Tværtimod! Det er nemlig en autentisk fransk by med masser af lokale – og det kan mærkes. I Valloire kan I hver uge skøjte, bowle, gå i biografen, høre live-musik, spise udsøgt mad, besøge den smukke kirke og meget mere.

En ting du bare skal vide, inden du kommer til Valloire, er, at den kendte slalom skiløber, Jean-Baptiste Grange, er opvokset i Valloire, Galibier. Rundt om i Valloire vil du ofte støde på dette navn, og hav det gerne i mente, hvis du taler om skiløb med de lokale. Jean-Baptiste er byens stolthed, og plakater med autografer findes ofte omkring i byen.

Valloire er desværre ikke en del af vores program længere. Men gå på opdagelse blandt 18 andre destiantioner i Alperne ved at klikke på den grønne knap herunder.

Kategorier: Frankrig, Blandet, Forberedelse til skiferien, Valloire, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg