<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Schladming

Udgivet af den 24-02-2021 15:20:33

Der er rigtig mange årsager til, at din næste skiferie skal gå til Schladming – især hvis du spørger vores guider fra sæsonen 2016/17, Nicklas og Lasse.

image-141043

I løbet af vores fantastiske tid her i Schladming, har vi lært en masse om området, som vi gerne vil dele med jer. Herunder kommer der en masse fif om området og et par gode råd, som vi føler, vil gøre jeres tid i Schladming endnu bedre!

Her skal I stå på ski

Vi starter med noget af det vigtigste, nemlig skiløbet! Schladming er generelt et godt område for de øvede skiløbere. Der er omkring 91 kilometer røde pister, 15 kilometer sorte pister og 46 kilometer blå pister fordelt på fire bjerge: Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. På disse fire bjerge er der især tre pister som vi synes er virkelig gode! Det drejer sig om henholdsvis den blå 3’er på Hauser Kaibling, den røde 2’er på Planai og den røde 33’er på Hochwurzen. Disse tre pister er et must-try under din skiferie i Schladming. Du kommer ikke til at fortryde det – nærmere kun at køre disse ture igen og igen.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Schladming er ikke det mest børnevenlige område, men der er et par pister hvor børnene har mulighed for at udfolde sig. Især den blå 8’er på Planai, som ligger langs med Super Parken, er et godt sted for børnene, da den ikke er særlig stejl og trækliften Weitmoos-Tellerlift kører lige ved siden af. Det gør det nemmere for børnene at tage en masse ture, uden at skulle tage stoleliften. Derudover ligger der også en ganske udmærket restaurant for toppen af 8’eren, hvor mor og far eventuelt kan sidde og nyde solen lidt, mens de små tonser på bakken.

Er I ovre på Hochwurzen, kan I køre ned af den blå 37’er, til I rammer samlebåndsliften Hopsilift. Her ligger en af de mest børnevenlige pister! Den er meget kort, og skulle vi vurdere ud fra hældningen af pisten, vil vi kalde den grøn – selvom den står som blå på piste kortet.

Mange danskere vælger at køre til Schladming i Østrig, men køreturen kan virke lang for de små børn. Derfor har vi samlet de bedste råd til den lange køretur samt sjove bagsædelege her.

Schladmings hemmelige juvel 

Den røde 3’er på bjerget Reiteralm er en lille skijuvel her i Schladming. Mange hører om World Cup pisten den røde 1’er på Reiteralm, og derfor kan 3’eren godt blive overset – men vi kan varmt anbefale den røde 3’er! Pisten starter med et sort stykke, som herefter munder ud i et meget bredt og lidt fladere stykke på den røde piste. Dermed kan I få rigtig god fart på fra det sorte stykke, og som I derefter kan udnytte på resten af den røde piste. Det giver et sus i maven, og pistens bredde gør det muligt at lave nogle gode lange sving. Ta’ ikke hjem fra en skiferie i Schladming uden at have prøvet denne piste!

Her skal I på afterski

Hvis vi skal rette fokus lidt væk fra de lækre pister – selvom det kan være svært – så har Schladming som by også en masse lækkert at byde på. Der ligger blandt andet flere afterski steder i byen som byder på lidt af hvert.

Det største afterski sted i Schladming hedder Hohenhaus Tenne. Det ligger for enden af Planai pisterne nummer 1 og 2, tæt ved hovedliften Planai på adressen Coburgstrasse 512. Her er der plads til cirka 3000 mennesker, hvis de åbner op for alle etagerne. Det sætter rammerne for nogle meget festlige aftener, som ofte byder på gæsteoptrædener fra forskellige Østrigske musikere.

Er I til et lidt mindre sted, men hvor der stadig er dans på bordene, så kan vi anbefale Platzhirsch-Alm. I finder stedet lige overfor Planai hovedliften på Coburgstrasse 626. Det er et meget populært afterski-sted, med en masse hjorteudsmykninger, og hvor der næsten altid er fyldt med festglade mennesker.

Hvis I vil på afterski lige efter sidste tur ned af pisten, så kan vi anbefale Schaf-Alm. Det er et stort afterski-sted, som til tider byder på livemusik fra forskellige Østrigske bands. Absolut et besøg værd, hvis I vil på afterski på bjerget.

Her skal I spise

Udover afterski byder Schladming også på et bredt udvalg af spisesteder. En af vores favoritter er restauranten Papa Joe’s, som ligger i byens gågade Hauptplatz 39. Restauranten byder på et blandet menukort, bestående af amerikansk og mexikansk mad, hvilket kan være et godt alternativ, hvis I vil spise noget andet end traditionelt Østrigsk mad.

Skal I have god mad på pisterne, kan vi varmt anbefale Berggasthof Scharfetter på toppen af Hauser Kaibling. Især deres Hausgemachte Hütte-Gröstl og gullasch-suppe er lækre!

Har I lyst til at spise fint en aften, anbefaler vi Restaurant Julius som ligger på Martin-Luther strasse. Restauranten byder på et internationalt køkken med alt lige fra god italiensk-inspireret pasta til irsk kødkvæg. Dog er restauranten i et lidt højere prislege end byens andre restauranter.

Vores favoritsted i Schladming 

Et sted vi helt klart synes, I skal opleve, når I er i Schladming, er udsigtspunktet på toppen af Hauser Kaibling bjerget. I skal tage stole liften Gipfelbahn op på toppen af bjerget. Derefter skal I gå 10-15 meter længere op for at komme op til udsigtspunktet – men det er det hele værd! Der er en fantastisk udsigt ud over Alperne og den lange dybe dal, der løber for foden af bjergene. Det er et sted der vil tage pusten af jer, og sætte baggrunden for et billede der vil gøre alle grønne af misundelse! Så husk kamera. 

Det skal I vide om Schladming

Når I har valgt Schladming som jeres rejsedestination er der nogle ting, I skal være opmærksomme på. Der bor omtrent 6000 mennesker i Schladming – uden turisterne. Derfor kan der godt være mange mennesker på pisterne i weekenderne, da de lokale Østrigere også tager på Planai bjerget. Derfor kan I med fordel tage over på for eksempel Hauser Kaibling om søndagen, for at undgå de mange mennesker. Til gengæld gør det store antal af lokale byen til en meget levende by, hvor der altid sker noget.

En anden ting I skal være opmærksomme på er, at der er mange ensrettede veje i Schladming, hvilket godt kan give lidt udfordringer i forhold til at køre rundt i byen.

Vi kan kun anbefale Schladming som rejsedestination. Især på grund af det prisvindende skiløb som de fire bjerge byder på – og ikke mindst de mange arrangementer og beværtninger byen byder på.

Kategorier: Schladming, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg