<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... La Rosiere

Udgivet af den 24-02-2021 15:18:58

Julie var Danski guide i La Rosière i sæsonen 2016/17. Med flere måneder i den lille, franske perle har hun en stor viden om området, som hun deler med dig her.

la-rosiere-hiver-14

La Rosière er en fantastisk lille perle i de franske Alper. Et sted som ikke er voldsomt turistet, og det er faktisk et sted franskmændene holder meget af at besøge i enten vinterferien eller weekenden. Trods det er franskmændene som er i overtal her i denne unikke by betyder det ikke, at de ikke er gæstfrie her. Franskmændene her i byen holder rigtig meget af turister udefra. De værner altså om jer, der vælger at tage på skiferie her i La Rosière, så I måske får lyst til at vende tilbage en dag. Men når I først har været her, er jeg ret sikker på, at I har lyst til at vende tilbage igen.

Her skal I stå på ski

San Bernado strædet er der nogle lækre pister. Naturligvis er der nogle pister som jeg synes er bedre end andre, man finder jo altid sine favoritter. Er I heldige, og der er faldet godt med sne, har området nogle fantastiske ture som går ned gennem skovene som ligger i La Rosière.

Min absolutte yndlings piste er Fontaine Froido. Den går ned i en højde på cirka 1100 meter, hvilket derfor kræver en del sne som skrevet. Denne smukke tur tager dig på en lang rød piste ned gennem skoven. Det helt unikke ved denne piste er, at mange overser den. Så I har næsten altid pisten for jer selv – det er en lille skjult juvel i La Rosière. Pisten har også andre fordele. Hvis I for eksempel rammer en dag med dårlig sigtbarhed eller meget vind, så er træerne i skoven gode til at holde for vinden og gøre sigtbarheden bedre. Når I når bunden Fontaine Froide, kommer I forbi et hygegligt lille sted, hvor I på en kølig dag kan gå ind og få en kop varm kakao.

Derudover har vi også en god piste som går ned igennem skoven på den modsatte side af Fontaine Froide, nemlig pisten kaldet Marmottes. Denne piste er dejlig bred med en god hældning, hvilket betyder at I stadig har mulighed for at udfordre jer selv. Vil I prøve at slå sidste års hastighedsrekord på ski, kan denne piste især anbefales, da antallet af mennesker på denne piste ikke er det største – og det er skønt!

Tag mod Italien

Tager I piste-kortet frem og drager mod Italien er der også her nogle pister at anbefale. På toppen af den Italienske side har vi en rød piste nummer 9. Denne piste er dejlig bred og perfekt til brede carvingsving. Den sidste piste jeg vil fortælle om er piste nummer 2 – også bedre kendt som WorldCup pisten. Dette betyder også at den ikke er for alle og enhver, men kun for de mere øvede skiløbere. Som I selv kan regne ud er worldcup pisten en stejl bakke, hvor I har mulighed for at udfordre jeres skiløb endnu mere.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Det er især børnefamilier som vælger at tage på ferie her i La Rosière. Derfor er der mange gode steder at lære børnene at stå på ski. Omkring hovedliften er der nogle gode begynderbakker samt en god skiskole. Når I synes, at børnene begynder at være sikre på ski, så findes der en børnebakke til højre for hovedliften med små hop og slalom. Perfekt til både børn og nybegyndere.

Er det første gang, at I skal på skiferie? Så har vi samlet nogle gode råd til jer her.

La Rosieres hemmelige juvel 

La Rosière er beliggende i den sydøstlige del af Frankrig, hvilket betyder at I har mulighed for at stå på ski både i Frankrig og Italien i San Bernado strædet. Det er der mange der glemmer, og derfor er hele området en lille hemmelig juvel.

Et godt råd at skrive sig bag øret er, at netop fordi I har mulighed for at stå på ski på begge sider af Alperne betyder det, at I næsten altid er garanteret godt vejr. Så skulle der være dårligt vejr på den franske side er sandsynligheden for godt vejr på den italienske side høj – og omvendt.

Drager I mod Italien, er det også her I finder et mere avanceret og varieret skiløb. Det vil altså sige, at tager I mod Italien har både nybegyndere, øvede og eksperter mulighed for at blive udfordret. Når I køber en rejse til La Rosière gælder liftkortet både i Italien og Frankrig, så der ingen undskyldning for ikke at komme af sted.

Her skal I på afterski

Når skiene er sat for dagen har I måske have lyst til at tage ud og få en enkelt drink – eller flere. Her er Le Comptoir en godt valg! Le Comptoir er en hyggelig bar, som emmer af en god stemning og som også viser sport på deres tv-skærme. Le Comptoir serverer alt fra sodavand, kolde øl, kaffe, drinks, eller hvad I nu skulle have lyst til efter en god dag på ski. Derudover skruer Le Comptoir op for musikken onsdag eftermiddag og liner op til afterski ude på deres store terrasse.

I forhold til afterski i La Rosière er det ikke det, der er mest af. Her er ikke på samme måde mulighed for at blive på en restaurant på pisten og feste videre efter en endt dag på ski. Derfor er det tætteste vi kommer på afterski onsdag eftermiddag på Le Comptoir som skrevet i ovenstående.

Her skal I spise 

Her i La Rosière er der mange solskinsdage, og her er der god mulighed for at finde nogle lækre steder at nyde solen. Tager I hovedliften Roches Noires op, og kører ad pisten samme vej, kører I forbi restauranten Den Røde Hjort. Restauranten har områdets flotteste terrasse med udsigt over bjerglandskabet. Her kan I med fordel holde et stop og nyde et koldt glas aperol spritz eller et glas vin chaud. Har I bevæget jer lidt længere op i terrænet, er der også mulighed for at holde et godt solskins stop oppe ved det gamle fort. Her har I mulighed for at nyde en hjemmebragt cola eller lignende.

Efter en lang dag på ski orker I måske ikke at stå i køkkenet og kokkerere, men her byder La Rosière på mange gode restauranter. En af de mest populære restauranter i byen er restauranten kaldes L’Estam. Denne restaurant emmer af fransk atmosfære! L’Estam er bygget i en rustik og afslappet stil med god service og mad i høj kvalitet. Vil I ud og nyde noget lokalt, er L’Estam det rette valg med et menukort bestående af franske retter. Her kan I få alt fra raclette, fondue, ost og kød i alle afskygninger og meget mere! Denne restaurant er helt sikkert et besøg værd.

Restauranter for børn

Rejser I med børn eller unge, som ikke helt tør kaste sig ud i franske retter, er restaurant Petit St. Bernard også et godt valg. Petit St. Bernard er en afslappet, hyggelig restaurant som har en stor terrasse mod sydsiden. Det betyder at solen og den smukke udsigt kan nydes, mens I får jer en god frokost. Denne restaurant tilbyder et lækkert internationalt menukort, så der er noget for enhver smag. God mad til gode priser! Restauranten har åbent både til frokost og aften, og den kan findes ved hovedliften Roches Noires Express.

Mine favoritsteder i La Rosiere 

Byen La Thuile på den italienske side ligger i en toldfri region, hvilket betyder, at frokosten herovere er noget billigere. Et af favoritstederne blandt os guider er den Italienske restaurant kaldet La Raclette. I finder restauranten helt i bunden af La Thuile, ved siden af den eneste kabinelift som findes i skiområdet. Jeg kan uden at tøve fortælle, at La Raclette serverer San Bernado strædets bedste pizzaer til en pris mellem 8-12€. Dette er bestemt et af mine favoritsteder her i området! 

Det skal I vide om La Rosiere

La Rosière er et dejligt sted med masser af mulighed for godt skiløb! Jeg kan kun anbefale jer at bestille en skiferie hertil. Det kommer I ikke til at fortryde!

Kategorier: Frankrig, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, La Rosiére, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg