<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Saalbach-Hinterglemm

Udgivet af den 24-02-2021 16:00:13

Frederik og Morten elsker Saalbach/Hinterglemm! Det gør de fordi, at det var deres hjem i skisæsonen 2016/17. Herunder giver de jer deres bedste råd og fif til en skøn skiferie i Saalbach/Hinterglemm.

RS491_Saalbach-066

Her skal I stå på ski 

Saalbach/Hinterglemm er et skønt skiområde, med mange dejlige pister for både børn, nybegyndere og øvede på ski. En piste vi dog vil anbefale jer at besøge er piste nummer 15 til 13a – top til bund under Zwölferkogelbahn. Det er en VM piste, som starter stejlt og sort ud før den ender i 13a, efter en mellemstation, hvor en meget bred, rød piste løber til bunden af Hinterglemm. Denne piste holder sig oftest rigtig fint hele dagen, da de fleste foretrækker at køre ned af den blå parallelpiste nummer 11-11a. Alene af den grund er den et besøg værd!

En anden skøn piste er piste nummer F8 under Doischberg-gondolen i det ny-tilknyttede område Fieberbruun. Det er en rigtig god piste, som byder op til lange, gode sving, hvor I virkelig kan få øvet jeres teknik. Fieberbruun byder på masser af godt skiløb – dog primært røde pister.

Sidst men ikke mindst synes vi, at I skal prøve piste nummer 46 under Bernkogelbahn. Denne piste kan være helt fantastisk, hvis I når den første lift op fra Saalbach og står som de første på pisten. Fra toppen kan I være heldige at få fornøjelsen af en af områdets flotteste morgenudsigter, med en let dis der letter fra dalen. At køre i bund til Saalbach, oftest helt alene, på den præparerede piste kan være en helt magisk oplevelse – og alene den piste er grund nok til at besøge Saalbach/Hinterglemm.

Når I står på ski, skal I huske, at der faktisk er udarbejdet ti officielle piste-regler. Det sikrer både din og andres sikkerhed på pisten – og så er de ret lette at huske.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Saalbach-Hinterglemm er ikke kendt for at have et specielt krævende skiløb. Hovedparten af pisterne er kategoriseret blå eller røde, men oftest vil de føles som en god lilla, da det godt kan være svært at kende forskel. Derfor er det også et rigtig godt sted for børn og nybegyndere!

I bunden af Hinterglemm er der et rigtig fint børne- og begynderområde, som er decideret blåt. Det er også stedet hvor mange skiskoler starter – og derfor er området helt perfekt til dig, som har ski på for første gang. Det samme er tilfældet i Leogang, som generelt har nogle bløde og lette pister, hvilket gør området perfekt til at teste ski formen den første ski dag.

Saalbach/Hinterglemms hemmelige juvel 

Hvis I er på skiferie i Saalbach/Hinterglemm, så skal I besøge piste nummer 68 fra toppen af Polten8er-liften i Leogang ned til Viehhofen. Det er en af områdets længste pister med sine knap syv kilometers nedfart. Pisten ender ”blindt”, og I er nødt til at tage en skibus tilbage mod Saalbach, da den nærmeste lift er Schönleitenbahn i Vorderglemm. Netop derfor er der ikke mange som vælger denne piste – så hvis I vil have skoven, bjerget, sneen og den eventyrlige udsigt helt for jer selv, så kør ned af piste nummer 68 mindst én gang på din skiferie hertil. Det er bestemt den lille bustur værd!

Her skal I på afterski

Saalbach er kendt for at have noget af Alpernes bedste afterski! En klar favorit blandt byens gæster er Hinterhag, som ligger ved toppen af Turm6er-liften. Det er en ældre træhytte som byder på en fantastisk hyggelig stemning. Her spiller bandet live hver dag fra klokken 16.00.

I bunden af det meget kendte afterski-sted Hinterhag ligger et rigtig hyggeligt sted, der hedder Bauers Skialm. Her er der også fuld gang i live musikken de fleste dage, hvilket gør at der kommer en helt fantastisk stemning.

I Hinterglemm er det Goassstall der tiltrækker skiløberne. Gedestalden ligger i bunden af Reiterkogel, og er et stort sted med plads til mange mennesker. Det er et udendørs afterskisted, hvor der er mulighed for at trække store parasoller op, så I kan feste, selvom det skulle blive snevejr. Udover at stedet huserer mange mennesker, er der også levende geder, som I kan se indendørs. Så hvis I vil feste som dyr – med dyr – så skal I tage på Gedestalden.

Her skal I spise 

Når I er sultne på ski skal I besøge restauranten Hendlfischerei, som oversat betyder kyllingefiskeri. Her finder i de bedste grilkyllinger og spareribs på pisten, samt en masse andet god mad. Det er helt klart et besøg værd! Restauranten ligger ved Leogang, ved toppen af Steinbergbahn-gondolen, hvor der er en fantastisk udsigt. Der er mange der besøger restauranten, så I skal være der i god tid, for at få nogle gode pladser.

I Hinterglemm, i bunden af U-bahn, ligger restauranten Schwarzsacher, som er en utrolig hyggelig restaurant. I kan både besøge restauranten i dagstimerne, mens I står på ski, og om aftenen til aftensmad. Det er en stor træhytte med fedt interiør. Her er der mulighed for at prøve noget traditionelt østrigsk mad såvel også noget mere internationalt.

Sidst men ikke mindst vil vi også anbefale Eva Alm, som ligger i centrum af byen Saalbach. Det er en rigtig hyggelig cafe/restaurant, hvor I kan nyde en varm kop kaffe eller noget dejligt mad. Det et skønt sted at sidde på en solrig dag med en god kop kaffe i hånden og følge med i livet på gaderne. I kan både side ude og inde – uanset vejret. Udenfor har de nemlig sørget for en masse opvarmning.

Vores favoritsteder i Saalbach/Hinterglemm 

Vores favoritsted i Saalbach/Hinterglemm er uden tvivl Underbar. Det er en bar som er ejet af 2 svenskere. Her er der livemusik hver aften, og alle synger med på sangene, så stemningen et helt i top! Der bliver også spillet en masse danske sange, som Vimmersvej og andre klassikere, som I kan synge med på. Underbar er stedet hvor alle guider og skiinstruktører tager hen efter en afsluttet arbejdsdag – så det er altså også et samlingssted for mange sæsonarbejdere, men der er absolut også plads til gæsterne. For dem som vil i byen bagefter, så er dette sted også et oplagt sted at varme op.

Det skal I vide om Saalbach/Hinterglemm

Saalbach/Hinterglemm er et af de bedst sammenhængende områder, da der altid er mulighed for en nedfart til bunden af bjerget, helt ned til byen, da de har snekanoner ved stort set alle nedkørslerne. Det gør at der de fleste steder er mulighed for at tage en gondol op på et andet bjerg – her er der altså rigtig mange muligheder for fantastisk skiløb!

Kategorier: Saalbach-Hinterglemm, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg