<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Livigno

Udgivet af den 24-02-2021 15:48:38

Vores dejlige guider Frederik, Isabella og Mads har været Danski-guider i Livigno i sæsonen 2016/17 for at finde de bedste fif, tips og tricks til din næste skiferie. De kan varmt anbefale Livigno som destination for din næste skiferie – hvorfor, det finder du ud af her.

P22707602-1

Her skal I stå på ski

Livigno er et fantatisk skiområde, med en masse skønne pister for enhver smag. Men vores klare favoritter er de tre herunder.

Skydancer ligger på Carosello-siden mellem Carosello3000-liften og Costaccia. Pisten er lang, blå og meget bred og egner sig derfor godt til både let-øvede og øvede. Det er ikke mærkeligt, at pisten har fået navnet Skydancer, for det er lige præcis, hvad I gør. Det er en piste, som I bare må have en tur (eller mange på), under jeres skiferie i Livigno.

På toppen af Monte Neve bjerget på Mottolino-siden går der en lang, blå piste hele vejen ned til bunden af Mottolino-gondolen. Hele turen er blå, og I kommer forbi hyggelige skovveje, en lille bro og så kan I selv vælge om turen skal være stille og rolig eller med masser af fart.

Sidst men ikke mindst vi vi anbefale jer at tage en tur ned i Federia-dalenCarosell-siden. Pisten går ned på bagsiden af bjerget. Kaldenavnet for Federia er også dybfryseren, fordi der, som regel, er ret koldt om morgenen. Til gengæld er det også på dette tidspunkt, at pisten er helt perfekt! Der er tre mulige veje at komme ned til enden af Federia, og de er alle sammen rigtig gode og røde. Når der er masser af sne, er der et glimrende stykke mini-off-piste imellem disse pister, hvor mange snowboardere og freeridere kører rundt. Altså noget for enhver smag og et absolut must-try!

Hvis du kører off-piste er der nogle forhåndsregler, som du bør tage.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Den bedste bakke for nybegyndere i Livigno er San Rocco bakken – lift nummer 17A og 17b. Der er både en stolelift og en træklift ved siden af. Udover at pisten er god for nybegyndere, er der også en lille kælkebakke i siden og en fin slalom-hygge-bane med en masse forhindringer, som især børnene elsker!

En god børnepiste er Doss-bakken, som I finder ved lift nummer 18. I bunden er der et rullebånd til de helt små skiløbere, og en træklift som går helt til toppen af bakken. Den er også blå som Rocco bakken, men den har et lidt stejlere stykke i starten, som kan gøre bakken lidt mere udfordrende for børn og let-øvede. Skiskolen benytter blandt andet denne piste til undervisning, da den er tilpas udfordrende og sjov at køre på. På Mottolino-siden er der ikke en decideret børnepiste, men ved siden af Mottolino-gondolen er en god blå piste med en træklift. Det er denne piste, vi har brugt til slalom konkurrencen i sæsonen 2016/17. For enden af liften er der et rullebånd med nogle små og nemme forhindringer for de helt små.

Nede i byen på Carosello-siden, ved den gule gondol, er der et ski-legeland for børn. Her finder I også en fin blå børnepiste, men derudover også et land som de kalder Lupigno. Det er den italienske skiskole som holder til dernede, og de bruger både pisten og Lupigno meget til undervisning og leg. Derudover ligger der flere restauranter lige ved siden af, så I kan sidde i solen og spise frokost eller blot nyde en aperitif, mens børnene står på ski, kælker og leger.

Livignos hemmelige juvel 

Her er vi ikke i tvivl – det er restauranten Angel & Demons! Det er en fantastisk oplevelse at spise her, med udsigt over hele byen og mad i verdensklasse. Du kan læse mere om dette fantastiske sted længere nede i blogindlægget.

Når I skal finde rundt i Livigno kan det være rart at kunne lidt gloser på lokalsproget. Derfor har vi samlet de vigtigste gloser at kunne på Italiensk her.

Her skal I på afterski

Efter en god dag på ski, er der ikke bedre måde at afslutte på end en god gang afterski – og netop dette finder du i Livigno. I Livigno er der afterski hver dag, og den starter omkring klokken 16.00 og fortsætter til omkring klokken 19.00. Her er der garanti for god stemning, høj musik og kolde øl. Guideteamet har beskrevet vores favorit afterski steder kort herunder.

Alegra ved Carosello3000-liften. Det er et af de mindre steder, men stemningen er i top! Musikken er tilpas høj, drinks og øl er tilpas kolde, og der er tilpas meget dans på bordene. Det er klart et af de bedste afterskisteder i Livigno – og det er et sted, som I helt sikkert skal forbi på jeres skiferie.

Stalet også vedCarosello3000-liften. er også et fantastisk sted at gå på afterski. Stedet består af et stort, fedt udendørs telt med terrassevarmere, som hver tirsdag holder skandinavisk aften – og dét er jo noget vi kan lide! Her er god musik og en sjov DJ.

Kosmo ved Mottolino-gondolen er vores sidste anbefaling til afterski i Livigno. Kosmo er fra sæsonen 2016/17 et nyt afterski sted i Livigno – og er allerede blevet et af de bedste! Kosmo ligger bagom Mottolino-gondolen, og selve festen foregår udendørs under et stort telt. På Kosmo oplever I Livignos måske største fest til afterski, og især mandag plejer at være garanti for en god aften på Kosmo 

Her skal I spise 

BellaVista er en hyggelig restaurant som, efter vores mening, laver Livignos bedste pizzaer. Der er altid mange mennesker, men de har både en restaurant ovenpå og nedenunder, så det er til at komme til. Desuden er der altid venlig betjening og en fin service – så her går I ikke galt i byen!

Angel & Demons er en fantastisk restaurant, som ligger gemt i Park Chalet Village. Angel & Demons er en anerledes spiseoplevelse, med stedets alternative udsmykning og mange farver. Netop derfor er det også en unik oplevelse, som du ikke vil gå glip af! Du har udsigt over hele byen og får mad i top klasse. Du kan få alt fra kød så mørt som smør, til en yderst velsmagende pizza. Angel & Demons er med andre ord helt klart et besøg værd!

Bivio Hotel & Restaurant er en af de finere restauranter i Livigno – og derfor også dyrere. Det er dog stadig en oplevelse at besøge stedet, uanset om det er for mad eller blot for en drink. Bivio har det mest hyggelige udendørs område, hvor der både er bål, terrassevarmere, DJ og alle de snacks du kan spise, mens du nyder din aperitif. Bivio har to restauranter – en bistro og en gourmet. Begge steder laver enormt lækker mad, og begge ligger i den højere prisklasse. Stedet er meget anbefalelsesværdigt!

Er du stadig i tvivl om, hvorfor du skal vælge Livigno i Italien som destination for årets skiferie?

Vores favoritsteder i Livigno 

Livigno er en fantastik by! Men skal vi vælge nogle steder, som er vores klare favoritter, så må det være Camanel/Pastahouse, Mikys Pub og Marcos Pub.

Camanel/Pastahouse er en restaurant der ligger på toppen af Teola-liftenMottolino-siden. Her får I den bedste udsigt over Livigno! Du kan ligge i deres lækre liggestole og slikke sol med en Spritz i hånden, eller du kan nyde din frokost i de smukke omgivelser. Deres grillkylling med kartoffelbåde og hjemmelavet salsa er bestemt værd at prøve! Hver onsdag til frokost (dagen efter pubcrawl) ser I tit Livignos guider sidde og nyde grillkylling i solen (med solbriller på – ofte af flere årsager).

Mikys Pub er stedet, hvis I vil udforske Livignos natteliv. Her er der rutchebane ind til selve baren, som flittigt bliver benyttet hele aftenen. Dj’en går rundt blandt gæsterne, synger og gør et godt selskab! De spiller med glæde dansk musik –  heriblandt masser af Nik & Jay. Mikys Pub ligger nede i byen ud mod den store vej som går igennem Livigno.

Marcos Pub er nok det sted vi guider befinder os mest! Med en kombination af god og simpel mad, fodbold og diskotek nedenunder, indeholder Marcos Pub alt! Tilføjer du dertil god stemning og service, har du altså Marcos Pub. Vil du en tur på Marcos Pub, finder du det skønne sted nede i San Rocco-området.

Det skal I vide om Livigno 

Udover skiløb, både på pisterne og uden for pisterne, har Livigno en af Europas største Funparks, hvor der hver dag er høj musik, så kan I se på de ski entusiaster, som nyder at hoppe rundt og lave tricks. Der er også flere små Funparks rundt omkring i Livigno, så der er masser af muligheder for alle.

I Livigno er der også mulighed for gokart, rallykørsel og ATV kørsel på is, snescooter, paraglidning og andre ekstreme aktiviteter! Ligeledes er der også flere afslappende aktiviteter såsom biograf, wellness, og bowling/spillehal. Der er altså mulighed for at give skibenene en pause, uden at komme til at kede sig!

I sæson 2016/17 kunne vores Danski-gæster opleve den lokale skiskoles instruktørshow ved lift nummer 23. En oplevelse som I simpelthen er nødt til at overvære! Vi guider kan blandt andet afsløre, at I får mulighed for at opleve en mand, som står på ski, dog med 1,5 meters høje stylter på – så det er altså et show, I bliver nødt til at se!

Hvis I en dag er lidt sløve og har trætte ben, eller vejret ikke lige er til skiløb, kan I tage i Livignos største vandland, Aqua Grande, som ligger helt nede i starten af Livigno. Her kan I opleve alt fra store rutsjebaner til afslappende spabade. Ikke nok med det, får I den første time gratis, hvis I blot medbringer jeres liftkort.

Prøv langrend i Livigno

Sidst men ikke mindst er der et cirka 40 kilometer langrendsspor i Livigno. Sporet løber midt i dalen mellem de to bjergsider, som også er godt besøgt hver eneste dag.

Det er desuden ikke uden grund at Livigno har en sol i sit logo! De har nemlig en ret høj sol-statistik på grund af byens beliggenhed. Byen ligger i 1816 meters højde, og skiområdet går op til 3000 meter, og er derfor også en af de mest snesikre destinationer i Alperne.

Alt i alt er der noget for enhver, både med og uden ski på fødderne, i Livigno!

Kategorier: Italien, Livigno, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg