SKIFERIEN GÅR TIL … ALPE D’HUEZ

Mine, Frederik M, Frederik C og Lea har været Danski-guider i skønne Alpe d’Huez i sæsonen 2016/17. De byder varmt velkommen til toppen af poppen – Danskis højborg – Alpe d’Huez. Her får I deres beretning om de fedeste ting byen har at byde på: Fra de bedste pister, kulturelle fornøjelser og det vilde natteliv!

l-alpe-d-huez-european-best-destinations-copyright-laurent-salino-alpe-d-huez-tourisme (1)

HER SKAL I STÅ PÅ SKI

Med mere end 249 kilometer piste i Alpe d’Huez er det let at finde et piste, som passer til dig, i det smukke, sneklæde terræn. Der er altså en piste for enhver smag – uanset om du er begynder eller ekspert.

En af de mest kendte pister i Alpe d’Huez er Signalet. Thomas Uhrskov mener, at der aldrig er dårligt vejr på Signalet – men det er dog en skrøne, da der kan forekomme spændende vejr her. Men det er ingen grund til ikke at besøge Signalet, som tilbyder pukler og rough til vildbasserne. Signalet en bred piste, og der er plads til alle niveauer. Faktisk er der kommet en dejlig, ny og hurtig lift ved Signalet, hvor I kan vælge mellem stole eller kabinelift. Signalet er samtidig også en af vores absolut favorit pister her i Alpe d’Huez, da den er bred og sjov!

En anden lift der er værd at stå i kø for er Marmotte 1. Det er en behagelig stolelift med visir, som er rart at benytte på de lidt koldere dage, da den beskytter dig mod vind og vejr. Derudover er Marmotte 1 også liften, som fører dig direkte til afterski på La Folie Douce. Her er der mulighed for at give den gas, samtidig med I kan nyde den fantastisk flotte udsigt. Det er ubetinget det bedste afterski-sted i Alpe d’Huez. Der er entertainers, som sørger for at få stemningen helt i top – og det er bare et sted, som I skal besøge under jeres skiferie i Alpe d’Huez.

Marmotte 1 liften har også en god beliggenhed, da den ligger lige ved siden af skiskolen, hvor børnene som oftest skal mødes med deres skilærer. Derfra kan familiens yngste køre over til Jeux liften, som giver adgang til en af de mest begyndervenlige pister i hele området.

HER SKAL BØRN OG NYBEGYNDERE STÅ PÅ SKI

Vi har allerede lidt løftet sløret for de bedste børne- og nybegynderområder her i Alpe d’Huez, men vi kan også anbefale den nederste del af terrænet. Det er et utroligt godt område til begyndere, da det ikke er for stejlt.

En nævneværdig piste er Marcels farm, som er børnevenlig – ikke kun på grund af hældningen, men mest fordi pisten er udstyret med diverse sjove forhindringer, der gør skiløbet for børn og barnlige sjæle sjovere.

ALPE D’HUEZ’ HEMMELIGE JUVEL

Et sted du bare må opleve, under din skiferie i Alpe d’Huez, er udsigten fra Pic Blanc. Det er det absolut smukkeste sted, da I kan se ud over alle bjergene! Når I har nydt udsigten, kører I ned ad Sarennen, som er en 16 kilometer lang piste. Det er en utrolig flot tur, dog med frygt for at blive en smule træt i benene. Men den smukke tur er også perfekt til små stop undervejs. Ta’ ikke hjem fra skiferien uden at have besøgt dette sted og kørt den skønne rute ned igen.

HER SKAL I PÅ AFTERSKI

LA FOLIE DOUCE! Der er ingen tvivl. Her er der noget for enhver – uanset om du er til dans på bordene eller en kold øl med skøn udsigt. Det er simpelthen stedet i Alpe d’Huez – mere præcist kan det ikke siges.

Læs mere om afterski i Alperne her

HER SKAL I SPISE

En lang dag med ski – og på afterski – har I formentlig en god appetit. Alpe d’Huez er foruden et skiparadis, også et paradis rent gastronomisk.

Vores yndlingsrestaurant er bestemt La Cremaillere. Her kan I få klassisk traditionel fransk mad, som eksempelvis raclette. Deres cote de boeuf er uden tvivl også værd at nævne. I er to personer om 1000 gram kød, så mæt bliver I bestemt! Det bedste af det hele er, at restauranten er let at finde. Den er lokaliseret i den gamle bydel, også kaldet Eclose-området, som kun er få minutters gang fra Danski Klubhotel Le Refuge.

Er I ikke i humør til at sidde på restaurant, og ønsker I blot noget hurtigt mad, så skal I tage på Captain Sandwich. Det er en hyggelig lille café som ligger centralt i byen. Her kan I få byens bedste sandwich, burger og wraps – som også laves uden kød til vegetarer. Restauranten ligger lige ved siden af den udendørs svømmehal, som i øvrigt også er værd at besøge.

VORES FAVORITSTEDER I ALPE D’HUEZ

Alpe d’Huez er en fantastisk by! Men det er ingen hemmelighed, at Signalet er vores absolut favorit her i Alpe d’Huez. Vi har simpelthen kørt så meget ned ad derfra, at det er det sted vi har mest kært.

Hvis vi ikke har skiene på, er Danski Klubhotel Le Refuge det bedste sted at være. Her er hyggeligt, fordi der er plads til alle – og så er det godt indrettet med plads til børn, der vil lege, og voksne der gerne vil nyde lækker mad og drinks på terrassen. Her er altid god stemning og god mad.

Læs mere om Danski Klubhotel Le Refuge her

DET SKAL I VIDE OM ALPE D’HUEZ

Alpe d’Huez har meget at byde på, men vil I have det hele samlet ét sted, så kan vi kun anbefale jer at bo på Danskis Klubhoteller i Alpe d’Huez. Her får I god mad, god service, unik udsigt og fantastisk personale, som er klar til at servicere dig før og efter dagen på ski.

Vi håber du kan bruge vores fif, og at du får en fantastisk ferie i Alpe d’Huez!

Læs mere om Alpe d’Huez her

Udgivet 3. september 2017

Skriv din kommentar herunder:

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Ring til os på tlf. 86 800 600

Man.-tors 08.30-17.00

Fredag  08.30-16.00

Lørdag lukket

Søndag lukket


Bliv ringet op

Udfyld felterne herunder og vi vil ringe dig op hurtigst muligt

Send en mail

Udfyld felterne herunder og vi vil svare dig via mail hurtigst muligt