<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

6 grunde til en skiferie til St. Anton

Udgivet af den 24-02-2021 16:09:55

St. Anton er en hel fantastisk skidestination, og Mathilde, Danski guide i sæsonen 2017/18, giver dig her 6 gode grunde til, at din næste skiferie skal gå til fantastiske St. Anton. 

Guide-145-Stanton-DS-Web

Af: Mathilde, Danski guide i St. Anton sæson 2017/18

NR. 1 - Sammenhængende skiområde

Med sine 380 kilometer præparerede pister er St. Anton am Arlberg et af de områder i hele Europa med flest sammenhængende pistekilometer. Ikke nok med, at der er mange muligheder for godt skiløb, så hænger liftsystemet og pisterne også godt sammen. Tager du for eksempel piste nummer 100, står du i hjertet af Arlberg-regionen, hvorfra der er mulighed for, at tage gondol videre til Stuben, eller en stolelift til St. Anton. Det er desuden også her du finder den nye “Flexenbahn” som forbinder St. Anton med de to eksklusive skibyer Zürs og Lech, som er kendt for at være tilholdssted for diverse amerikanske hollywoodstjerner. Zürs og Lech er endvidere også forbundet med det lille område Zug, og ender du i Lech, er der også mulighed for at tage turen helt til Warth. Dog kræver en så entusiastisk tur, at du er tidligt ude- for når du ikke den sidste lift klokken 16:15, venter der en 5 timers køretur tilbage til St. Anton i taxa.

Pssst ... Herunder kan du tage med guiderne på tur rundt i St. Anton.

NR. 2 - Off-piste mekka 

St. Anton ligger en smule højere end de fleste østrigske skiområder, hvilket også gør det til et af de mest snesikre. Det betyder, at flere freeriders valfarter til området på grund af den gode sne og de mange off-piste ruter. Der er både ruter for eksperter og begyndere. Bjerget Rendl tilbyder moderate hældninger og og nemt tilgængelige bjergsider, hvilket er ideelt for dem, der skal introduceres for at køre i knæhøj pudder. Hvis du er til de helt store ture er der også mulighed for dette. Der findes flere ruter, som kræver en vandretur for at nå, men så får du også en hel bjergside for dig selv.

NR. 3 - Afterski adlibitum 

Er det ikke muligt at følge med de mange entusiastiske og dygtige skiløbere på pisterne, er der rig mulighed for, at tage revanche og vise sit værd på afterski. Hver dag klokken 15:30 kører discokuglen ned og lyden af “final countdown” danner rammerne for en fest på østrigske Mooserwirt. Med dans på bordene og en øl omsætning på 5000 liter dagligt, opstår der en særlig stemning af fællesskab og gejst, blandt både de inkarnerede skibumser og nybegyndere, samt lokale og turister. Det fællesskab ses også tydeligt, når lyset tændes klokken 20:00, og de mange besøgende vælter ned af pisten i et stor kaos – med eller uden egne ski.

NR. 4 - Frokost på pisten 

Generelt er prisniveauet en smule højere i St. Anton, sammenlignet med mange af de andre østrigske skidestinationer. Dog er mulighederne for at spise godt og varieret også tilsvarende. Frokost på pisten kan være af stor variation. Men vil du være sikker på at blive mæt, er et besøg på Krazy Kanguruh et must. Stedet ejes af den tidligere OL-vinder Mario Matt, og deres servering af burgere er uden tvivl også en OL-kategori værdig. Ønsker du at spise en smule mere ekstravagant er Hospiz Alm en oplagt mulighed. Ud over en skøn placering i St. Christoph, kan de også prale med, at være indehaver af Østrigs største vinlager.

NR. 5 - 1 tur, 5 lande 

Bild-9

Står solen højt på himlen, og trænger benene til et hvil? Så er Valluga-bjerget et besøg værd. Med sine 2811 meter er det fra bjergets top muligt at se til intet mindre end fem lande: Østrig, Lichenstein, Italien, Schweiz og Tyskland. Derudover er der rig mulighed for at nyde solens stråler og drikke en kold øl på den lille bar i lifthuset. Desuden finder du også en kikkert, og en stor platform hvorfra du kan nyde synet over det smukke bjerglandskab.

NR. 6 - Aktive alternativer 

Er du ikke den store skiløber, er der bestemt ingen grund til at blive hjemme fra St. Anton. Byen tilbyder nemlig alt fra klatrevæg, squash og bowling, til lange vandreture og kanekørsel rundt i byen. Endvidere er der rig mulighed for at restituere eller pleje sjæl og sind i Arl-Well, hvor der findes alt fra massage til udendørs bad og sauna, samt muligheden for, at stå på skøjter eller gå en tur i fitness. Udover sportslige tilbud, er der også rig mulighed for shopping og cafébesøg i Dorfstrasse, som er hovedgaden i St. Anton. Særligt Cafe Hanne Schneider er et besøg værd, til et stykke hjemmebagt kage og en varm kop kaffe eller kakao.

Kategorier: St. Anton, Afterski, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg