<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Sestriere

Udgivet af den 24-02-2021 16:02:49

Cecilia har været guide i Sestriere i sæsonen 2016/17. Hun har fundet alle de skjulte skatte, som området byder på. Dem deler hun med dig her – men pas på! Det kan være svært ikke at få lyst til at bestille en skiferie til Sestriere med det samme.

Danski-Sestriere-Cecilia

Italien bliver ofte associeret med et livligt folkefærd, med store armbevægelser og passionerede mennesker. Folket der begår sig i Sestriere er ingen undtagelse! De taler varmt og lidenskabeligt om Sestriere – både byen og skiområdet, hvilket der er en meget simpel årsag til. Sestriere er nemlig ikke et helt almindeligt skiområde. Mange italienere fra omegn og storbyer tæt ved –Torino, Milano og endda franskmændene fra nordkysten af Middelhavet – finder vej til Sestriere, når de vil stå på ski. Det er der en god grund til: Italienerne ved eksakt, hvor de finder godt skiløb!

Mennesketomme pister 

Sestriere skiller sig ud i forhold til mange andre destinationer. Det hele er nemlig vendt på hovedet. Der vil ofte være fuldt pakket af ivrige italienske besøgende i weekenden og på deres helligdage, men nærmest helt tomt i hverdagene. Italienerne efterlader dermed hele skiområdet til os andre resten af ugen – også i uge 7 og 8. Det bedste af det hele er, som den hurtige skiløber nok allerede har regnet ud, at det at der er ingen mennesker betyder, at der nærmest ikke eksisterer kø ved lifterne. Dét giver altså flere ture ned af pisterne – behøver jeg sige mere?

Sestriere har dog også andet at byde på, udover mennesketomme pister. De bliver her omtalt som nogle skjulte skatte. De er reelvante er for enhver skiløber i Sestriere, der vil give sig selv den oplevelse, at bevæge sig lidt væk fra de store pister. Her vil I se noget anderledes, der indebærer en smuk udsigt og det at komme helt ned i gear. Jeg guider jer her igennem mine tre yndlings skatte her i Sestriere.

NR. 1 - Det glemte område i Sauze d'Oulx 

Sestriere er en del af skiområdet Via Lattea, som betyder mælkevejen på dansk. Bevæger jer med gondolen fra Sestriere og over i skiområdet Sauze d’Oulx. Området er inkluderet i liftkortet, så vil I her finde en masse gode pister, som slanger sig ned gennem skoven. Det som gør det ekstra godt er, at de har en masse små stier uden for de præparerede pister, som går fra en piste til en anden, på kryds og tværs af hinanden.

Det specielle ved Sauze d’Oulx er, at de har det som de kalder Det glemte område. Denne del af skiområdet bliver primært benyttet af italienerne selv, da kun meget få turister bevæger sig derover. En af årsagerne hertil er, at det ikke er så nemt at finde. Det tør næsten siges, at dette område indebærer nogle af Via Latteas bedste pister, som alle der besøger Sestriere næsten skylder sig selv at tilbringe mindst en dag i området. Området består af tre trælifter, hvilket gør det endnu mere charmerende. Disse lifter er muligvis ikke de hurtigste der er at finde i Alperne, men der er til gengæld garanteret godt skiløb når I når toppen. Helt afsides fra alle de andre i det vestlige Italien.

NR. 2 - Udsigten fra toppen af Banchetta 

Sises og Banchetta er de to bjerge som Sestriere primært består af. Banchetta er herunder det bjerg som der er højest, da det er hele 2823 meter. For at kunne komme hele vejen op til toppen af Banchetta, så kræver det, at I nyder turen op med en gammel træklift fra 1960’erne. Vejen derop er muligvis ikke præpareret og den er lang og stejl – men italienerne og jeg elsker den! Det er fordi, at der forenden venter en af de bedste sorte pister, som der er at finde i Via Lattea – piste nummer 20.

Det er allerbedste er dog, hvis I, inden I tager turen ned, klikker ud af jeres ski og beholder stavene i hånden. Herefter går I det sidste stykke op af bjerget på gåben, for at komme helt til toppen. I går bare stille og roligt op, mens jeres ski er parkeret sikkert i bunden af bakken. Den lille tur derop, hvor I lige når at få en lille dråbe sved på panden er hurtigt glemt, så snart I når toppen. Udsigten er helt unik, og I kan se bjergene omme på den anden side, som ikke kan ses andre steder fra. Der er et fladt stykke deroppe, hvor I eventuelt kan sætte jer og nyde en selvbragt frokost.

NR. 3 - Restauranten på piste 79

Ovre i Sansicario, i den allerfjerneste afkrog, kan I finde en hyggelig, lille italiensk restaurant, der har navnet Les Chalmettes. Dette sted er et rigtig klassisk Alpe rifugio – og med dette menes der, at det er et sted i Alperne, hvor I er garanteret et godt solidt måltid! Alt imens er der mulighed for at varme jeres fingre og tæer ved brændeovnen. Maden som I finder her er typisk for området Piemonte, herunder specielt deres lækre polenta med vildsvinestuvning; Polenta con cinghiale. Restaurantens to ejere er et gammelt ægtepar, som begge taler med meget udpræget piedmontetisk dialekt, som kan være lidt svær at forstå. En sjov detalje er også, at de har navne som en vaskeægte mafioso-ægtepar, nemlig Marina og Marino.

Unik udsigt over dalen

Ud over ski, så er det muligt at komme til dette skønne sted på langrendsski eller snesko fra Sestriere, eller endda alternativt på snescooter, hvis I skal besøge restauranten om aftenen. Når det er vinter, så kommer I typisk til Les Chalmettes på ski via piste nummer 79, når I kører fra Monte Fraiteve ned mod byen Sansicario. Det samtidigt også muligt at besøge stedet om sommeren, hvor det tager omtrent en time at gå fra Sestriere.

Én ting der helt bestemt ikke er nogen tvivl om er, at restauranten har et af områdets absolut bedste udsigter med udsyn til en stor del af dalen. Med Monte Charberton ude til højre, grænsen til Frankrig og Montgenèvre ligefor og Monti della Luna til venstre. Les Chalmettes kan være en smule svær af finde eftersom at den ligger fantastisk afsides. Men det er på den anden side også det der gør fornøjelsen meget større. 

Her skal I stå på ski 

Som I nok allerede har fornemmet, så er Sestriere et fantastisk område! Men hvis jeg skal nævne tre pister, som I bare må besøge, så er jeg ikke i tvivl.

Blå nummer 3 er perfekt at starte ud på. Hvis du er øvet, og godt kan klare lidt mere udfordring, kan I starte med Rød 3, som også er en god piste.

Hvis du har mod på en rød piste, så vil jeg også varmt anbefale Rød nummer 10. Det er en god bred piste, med mulighed for god fart og lækre sving.

Sidst men ikke mindst, så synes jeg at du skal prøve pisten Le Querlay. Du finder pisten i Montgenevre, og det er en fantastisk rød piste!

Husk, at passe på hinanden, når I står på ski! Faktisk er der 10 piste-regler, som I skal stå på ski efter – lidt ligesom I kører i bil efter nogle regler.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski 

I Sestriere – og ja, faktisk hele det italienske Via Lattea, vil I ikke finde nogen grønne pister. Men der findes en decideret børne-piste i nærheden af en stor åben plads, hvor I også finder en kaffe- og snackbar. Her er der altså gode muligheder for opsyn og samling af hele familien. 

Sestrieres hemmelige juvel 

Hele Sansicario området er fantastisk! Selv på dage med dårlig sigtbarhed. Der er ikke mange på pisterne – og mulighederne for varieret skiløb er mange. Desuden vil jeg anbefale de tre skatte, som er nævnt tidligere. Det er mine personlige juveler her i Sestriere.

Her skal I på afterski

Når I engang, efter en lang dag på ski, er klar til at tage ned fra pisten og velfortjent forkæle jer selv med en kold fadøl eller andet drikkelse, så er GFC (Gargote Fashion Cafe) stedet at være. GFC er det eneste afterski sted i Sestriere der er placeret på pisten, og der er næsten altid garanteret god stemning og glade mennesker. Det er en familie som styrer stedet, og de har nogle gode mennesker og venner til at arbejde der, som alle brænder for stedet. Der er en stor terrasse udenfor, hvor I, specielt på de dage hvor solen skinner, kan nyde tilværelsen fuldt ud. De har ligeledes et hyggeligt område indenfor, samt et ”mellemområde”, således at det er et sted for alle, lige meget om I er i humør til høj musik og dans på bordene eller bare vil nyde jeres kaffe og øl inden for.

Jeg kan også anbefale Pinky Bar, som er et ret roligt sted med live-musik mandag til onsdag. Hvis I er mere til moderne musik, så kan jeg anbefale DieciHP, som er en rigtig lækker loungebar med fantastiske drinks og suveræn service!

Er du nysgerrig på mere afterski i Alperne? Så har Danski samlet lidt mere information omkring afterski her.

Her skal I spise 

Foruden restauranten på piste nummer 79, så kan jeg anbefale at besøge KoVo. Her får I de mest fantastiske pizzaer, og stedet har desuden et udsøgt udvalg af antipasti-retter. Desuden er stedet også både en sportsbar, restaurant og et afterskisted – og det gør det jo bare endnu federe!

Ønsker I et italiensk måltid i særklasse, så kan jeg varmt anbefale at besøge Last Tango. Ejeren, Ronnie, er meget passioneret omkring sin restaurant. Han laver derfor alt stort set fra bunden på lokale råvarer. Derudover er han heller ikke bleg for at introducere dig for sin udsøgte vinsamling.

Mine favoritsteder i Sestriere 

Der er ingen tvivl! Det er de tre skjulte juveler, som jeg omtalte i starten: Sauze d’Oulx, udsigten fra Banchetta og restuaranten på piste 79. Lov mig, at I ikke tager hjem fra Sestriere, uden at have besøgt disse tre områder! I kommer ikke til at fortryde det.

Det skal I vide om Sestriere 

I Sestriere og hele det Italienske Via Lattea, vil I ikke finde nogen grønne pister. Til gengæld vil I finde et skiparadis, bestående af mange røde pister, som er store og brede. Her kan I frit boltre jer, som I vil.

Så er I nybegyndere på ski, eller er det ved at være nogle år siden, at I sidst var afsted, så er der plads til at tilpasse det til ens eget niveau. I kan lave elegante store sving, eller få vind ind under hjelmen, da der også er mulighed for at tage dem med fart under skiene. Til folk der elsker at carve og lige skal i gang igen, så kan blandt andet Banchetta ovre i Sestriere varmt anbefales.

Derudover er italienerne glade for deres pistemaskiner, som de ikke sparer på. Det er til stor glæde for os skiløbere, som nyder at befinde os på pisterne.

Sestriere er desværre ikke en del af vores program længere, men vi har mange andre skønne destinationer i Italien og Alperne.

Kategorier: Italien, Sestriere, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg