<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

På skiferie med fly?

Udgivet af den 24-02-2021 15:10:01

Er den lange køretur med bil eller bus skiftet ud med et fly, der hurtigt får dig frem til de sneklædte pister? Så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du rejser på ski med fly. Få svar på dine spørgsmål her. 

fly-paa-skiferie-danski

Herunder har vi listet de spørgsmål, som vi oftest får fra vores gæster der skal med fly.

Hvornår skal jeg være i lufthavnen?

Vores check-in lukker én time før afgang, og det er dit eget ansvar at have tjekket ind før dette. Vi anbefaler dog, at I ankommer to timer før afgang, så I har god tid til at få tjekket både jer selv og jeres bagage ind.

Kan jeg få mine egne ski med i flyet?

Ja, du kan godt få dine egne, seje ski med på flyet, men det kræver, at du har bestilt skitransport hos os. Det er et ekstra tillæg til din skiferie, og det er ikke automatisk inkluderet i rejsen. Det er altid en god idé at bestille skitransport i god tid, da der er et begrænset antal pladser til ski på flyet. Hvis du har bestilt skitransport, er dine skistøvler også inkluderet – de skal dog pakkes i en taske for sig selv. Derudover må du have 20 kilo bagage med.

Kan jeg få mine egne skistøvler med i flyet? 

Hvis du har bestilt skitransport, så pakker du blot dine lækre skistøvler i en taske for sig selv, og afleverer den i lufthavnen. Hvis du vælger at pakke dine skistøvler i din egen kuffert, så indgår de som en del af de 20 kilo, du må have med.

Hvis du ikke har bestilt skitransport, og gerne vil have dine egne skistøvler med, så er de inkluderet i de 20 kilo, som du må have med i alt. Det vil sige, at dine skistøvler, med en vægt på cirka 5-7 kilo, er en del af dine maksimalt 20 kilos bagage. Der er ingen styk begrænsning på antal af tasker, du må tjekke ind – i princippet må du have 4 tasker med á fem kilo hver.

Hvilken taske må jeg pakke mine ski i?

Du må kun have ét par ski i din skitaske, selvom den er beregnet til flere. Desuden må du ikke have andet i tasken end ski - selvom der er plads til din øvrige bagage. Din skitransport bliver tjekket ind ved siden af din almindelige bagage, og derfor må de to ting ikke blandes. Desuden kan du risikere, hvis der er overvægt, at det er dine ski der bliver taget af flyet. Og hvis du har pakket alt i din skitaske, kan du risikere slet ikke at få noget med på skiferie.

Hvor meget håndbagage må jeg have med?

Din håndbagage er en del af de 20 kilo, som du må have med på flyet i alt. Det vil sige, at hvis du har 5 kilo i håndbagage, må du have 15 kilo med i kufferten. Men husk, at du i princippet må have alle de tasker med du vil. Du må altså gerne både have en taske til skistøvler, en kuffert og en håndbagage.

Kan jeg tilkøbe ekstra kilo eller skitransport i lufthavnen?

Det er desværre ikke muligt at tilkøbe ekstra kilo eller skitransport i lufthavnen. Hvis du har for meget vægt med, vil du blive bedt om at efterlade noget af dit bagage i Danmark – og det er ikke sjovt! Så husk at veje kufferten inden du tager afsted.

Jeg rejser med børn under 2 år, er der noget jeg skal være opmærksom på?

Når du rejser med børn under to år, så er der andre regler der gælder. Børn under to år med ikke have sin egen bagage med, og dét som I skal have med til barnet, indgår altså i dine 20 kilo pr. person. Dog har I mulighed for at tage en barnevogn eller klapvogn med gratis i flyet.

Skal jeg selv komme fra lufthavnen ud til skidestinationen?

 Absolut ikke! Når du har bestilt en skiferie med Danski, og skal flyve frem til destinationen, er transfer altid inkluderet i prisen. Vores dygtige guider vil modtage dig i lufthavnen, og få dig i den rigtige bus frem til sneklædte pister, afterski og sjove oplevelser.

Hvordan finder jeg bussen ud til min skidestination i lufthavnen?

Når du er landet med flyet står vores Danski guider og tager imod dig i ankomsthallen – og bare rolig, de skal nok være til at få øje på! De vil vise dig ud til den bus, som skal få dig helt frem til din skidestination.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål? Så skriv endelig til os på mail@danski.dk – hos os findes der ikke dumme spørgsmål, så tøv ikke med at skrive. Ellers er der ikke andet at sige end god flyvetur frem til de sneklædte bjerge!

Kategorier: Italien, Frankrig, Blandet, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg