LANGRENDSSKILØB I ALPERNE

Langrendsski er faktisk mere populært, end du måske lige går og tror – især hos den modne skiløber. I Norden er langrendsskiløb nærmest en landeplage, men hvad du måske ikke vidste er, at du faktisk kan stå på langrendsski i Alperne.  

 Langläufer auf der Piste

HELE KROPPEN SKAL I GANG 

Langrendsski er en af de sportsgrene, hvor næsten alle muskelgrupper bliver aktiveret – og endda uden stor risiko for belastningsskader. Når man står på langrendsski, bruger man både arme og ben. Hvad du måske ikke ved er, at du faktisk også træner din mavemuskler, mens du står på langrend – what’s not to like? 

Her hjemme ser man mange ‘øve’ sig på langrendsski i form af rulleski. Det er den mest optimale måde at træne optil en skiferie på langrendsski, og ja, det er en god idé at træne op til skiferien. Især hvis du for første gang vil prøve langrend i stedet for alpint skiløb, da du bruger nogle andre muskler. 

FORDELE VED LANGREND I ALPERNE 

Langrend forbinder mange ofte med Sverige og Norge, men der er rigtig gode muligheder for langrend i Alperne – og det har også nogle åbenlyse fordele, som du ikke får i Norden. Blandt andet: 

  • Dagene er længere – så der er mere tid til gode, lange ture i langrendssporene 
  • Priserne på mad og drikke er langt billigere end i Norge og Sverige 
  • Klimaet er mildere, og du skal ikke have så meget tøj på 
  • Løjperne i Alperne står knivskarpt – og mange af dem ligger i læ for det mest ekstreme vejr, og kan dermed præpareres hver dag 

Naturoplevelserne er noget andet i Alperne – men de er bestemt ikke dårligere end i Norge og Sverige. Desuden får du det bedste fra begge verdener, når du står på langrend i Alperne: Smuk natur krydret med afterski, picnic, kælkeaftener også videre, som en skiferie til Alperne er kendt for. Det er bestemt også værd at tage med! 

PÅ TVÆRS AF GENERATIONER 

Tidligere har det været ‘bedsteforældregenerationen’ på langrendsløjperne, mens børn og børnebørn har stået på alpine skiløjper, og sådan er det også stadig i mange familier. Men fordi flere og flere destinationer både tilbyder langrend og alpint skiløb, er det muligt at have en fælles familieskiferie på tværs af generationer og dicipliner – og hvem ved, måske de yngre generationer snart kommer i gang med langrend også? 

LANGREND I ØSTRIG 

Området omkring Wagrain har mere end 260 kilometers sammenhængende langrendsløjper. Her er der rig mulighed for nogle gode, lange ture i den smukke natur. 

Du finder også imponerende langrendsløjper ved Schladming på Dachstein-gletscheren. Dette område er meget populært på grund af de mange højdemeter. 

 LANGREND I ITALIEN 

Canazei afholder hvert år det hårde langrendsløb Marcialonga, og derfor finder du naturligvis også rigtig mange langrendsløjper her, med udfordringer for alle. 

LANGRENDSSKISKOLE & UDSTYR 

Det ser måske nemt ud, når du ser nogen komme susende i langrendssporene – men skiskole er en meget god idé. Vi husker nok alle den første gang vi stod på ski, dengang var en skiskole også en god idé. 

På mange destinationer kan du få skiskole til langrend, ligesom der også på flere og flere destinationer er mulighed for at leje godt langrendsudstyr. 

 

Har du fået blod på tanden og lyst til at prøve langrend? Så ring til os på 86 800 600 og hør mere. Husk, at mange steder er der også mulighed for at stå på alpine ski i tre dage og langrend i tre dage, hvis det er det du ønsker. 

Blogindlæg udgivet 29. november 2017. 

Skriv din kommentar herunder:

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Ring til os på tlf. 86 800 600

Man.-tors 08.30-17.00

Fredag  08.30-16.00

Lørdag lukket

Søndag lukket


Bliv ringet op

Udfyld felterne herunder og vi vil ringe dig op hurtigst muligt

Send en mail

Udfyld felterne herunder og vi vil svare dig via mail hurtigst muligt