<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Klassiske skisportsskader

Udgivet af den 24-02-2021 15:29:33

Hvordan undgår jeg sportsskader? Er du kvinde, er der størst chance for, at du ødelægger dit knæ på skiferien. Er du mand, er der størst chance for, at du brækker underbenet på årets skitur. Det er fakta, viser en statistik fra Falck.

Danski-Ski-BW-9

Tal fra Gouda Rejseforsikring viser at 10.000 danskere, hvert år får brug for deres rejseforsikring. 2.000 af dem får brug for speciel hjemrejsetransport. Men mange af skaderne kan undgås med bare lidt forebyggelse og sund fornuft.

De klassiske skisportsskader

  • Håndskader viser sig oftest som overrivning af ledbånd i fingre og håndled, eller som forstuvninger eller knoglebrud. De fleste kommer til skade med deres hænder, fordi de ikke har stroppen på stavene rigtigt på.
  • Knæskader er også en velkendt skisportsskade. Det går oftest ud over ledbånd, korsbånd og menisken. Knæskaderne sker oftest, fordi bindingerne ikke er indstillet rigtigt. Der er en guide til selvtest, så du kan tjekke om bindingerne er indstillet rigtigt.
  • Brud på kraveben. Skaden sker hvis skiløberen falder direkte ned på skulderen.
  • Knoglebrud sker oftest, når der er meget fart involveret. Det kan både være brud i arme, ben og på ribben.
  • Hovedskader i mange forskellige grader. Alt fra små skrammer til hjernerystelser og kraniebrud.
  • Fibersprængninger kommer især, når kroppen er ved at være træt og udmattet. Får man en fibersprængning behøver det ikke afholde en helt fra at stå på ski. Det er bare vigtigt at få varmet op, og ellers er forsigtig på pisten.

Sådan undgår du skisportsskader

  • Sørg for at din kondition er i orden. Så kan kroppen holde til mere, og du bliver ikke så hurtigt træt og laver dumme fejl.
  • Sørg for at styrketræne før du tager afsted. Især musklerne omkring knæet er vigtige at have for øje. Du kan også bruge vippebræt til at styrke dine led og din balance.
  • Sørg for at dit udstyr er i orden, og passer til dig. Husk at tjekke, at bindingerne er indstillet rigtigt.
  • Vær fornuftig på pisten. Følg færdselsreglerne og vær realistisk omkring dine egne evner. Det kan ikke betale sig at udsætte både dig selv og andre for fare ved at tage en pist, der egentlig er lidt for svær til dig. 
  • Hold en pause! En hel uge på ski kan være hård kost for kroppen. Lav en dag uden ski, hvor I benytter jer af nogle af alle de andre ting skisportsstederne kan tilbyde.

Nu burde du være godt klædt på, til en skadefri skisæson.

Kategorier: Udstyr, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg