<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferie til børnevenlige Wagrain

Udgivet af den 24-02-2021 15:05:53

Skiferie til børnevenlige Wagrain – danskernes favorit i de østrigske alper. Wagrain er en lille østrigsk by beliggende i skiområdet Salzburger Sportswelt. Det er en østrigsk perle, som vi guider fra Danski er så heldige at være i en hel sæson.


Hachau-Strasser-1024x681

Wagrain er der noget for enhver smag, hvad enten det skal foregå på eller uden for pisten. Ved mødet med lokalbefolkningen kan det mærkes, at det er et sted, hvor de er vant til at omgås danskere, og der findes også en del danske sæsonarbejdere hernede. Det gør det lettere at omgås – også for folk, som er nye i faget. Som sæsonarbejder hernede kan man ikke gå forbi en lokal, uden at de hilser på en. Et smil siger mere end 1.000 ord, og det giver meget igen.

Den bedste piste i Wagrain

At Wagrain er en by, hvor der kommer mange danskere, kan også mærkes på pisten. De har sågar en piste, der blandt de lokale hedder ”Gl. Kongevej”. Denne går ned under Grafenberg liften, som er et super børnevenligt område med gode brede piste.

Hvis det er farten der tæller, og man gerne vil have sig en smuk tur fra morgenstunden, er piste nr. 31 et godt valg. Denne går ned langs gondolen Rote 8’er, og er således i folkemunde kaldt Røde 8’er. Falder valget på denne piste, skal man komme afsted til Early Bird skiløb lige når liften åbner, så kan man opleve den nypræparerede piste knase under skien, og mærke hvordan de virkelig får fat, når man carver rundt i svinget. Det er en populær tur, og der er ikke mange mennesker kl. 08:30. Piste nr. 60 i Alpendorf er også et godt valg, hvis man vil have en tur med fart på.

Der er sjældent helt så mange mennesker på denne piste, og her er der mulighed for, at finde sin indre styrtløber frem. En af de gode ture er til Kleinarl/Zauchensee, der ligger ca. 15 minutter væk med bus. Dette er noget, en del lader sig skræmme af, hvilket kun er en skam for dem selv. Her findes et område, som minder lidt om det franske skiløb med lange og brede pister, hvor der virkelig er mulighed for at komme omkring. Bl.a. kan man køre på den ene af de to World Cup Pister, som hører til ens liftkort. Udsigten er heller ikke til at klage over med sneklædte bjergtoppe, så langt øjet rækker.


FullSizeRender-4-1024x1024

Den bedste afterski i Wagrain

Når skidagen i Wagrain er slut, er der selvfølgelig også den berømte østrigske afterski. I Wagrain findes der en del hytter oppe på bjerget, hvor folk sidder til afterski, inden de kommer ned i byen. Vores yndlings sted er selvfølgelig Danskis eget hotel Widmoos som er hyggeligt for både børn og voksne. Vi er også vilde med Jagastuberl som er en gammel jagthytte beliggende ca. 200 meter oppe på pisten.

Udsmykningen i hytten bærer præg af jagt og hygge, da væggene er fyldt med billeder, gevirer, tørklæder og pynt fra de lokale, som har skrevet på trævæggene. Desuden serveres her også den stærkeste jägertee i byen! Et andet bud på afterski er Kühberg Alm, som er beliggende centralt under Grafenberg liften.

Der er muligheder for enhver smag, i det man kan stå både ude og inde, slå søm i eller prøve deres berømte og berygtede Bauern Tequila. Hvis man leder efter et afterski sted med live musik, skal man kigge forbi Kühberg Alm hver tirsdag eller torsdag. Den største afterski bar er beliggende i den øvre bydel Kirchboden.

Nærmere bestemt tales der om Kuhstall, hvor der virkelig kan startes en afterski fest! Når det er godt vejr, har de et stort glasparti, som kan rulles ned i jorden, så man kan få en stor afterski fest under solens stråler og den blå himmel. Den gamle afdeling er også bevaret inde bagved, hvor charmen er i top og køerne hænger oppe under loftet. Der er altid godt humør, og det er det sikre kort, hvis man en dag er til en lidt længere afterski. ”Himmelhunden” eller ”Volvo V18” kunne også meget nemt dukke op i højtalerne, hvilket altid skaber dans på bordene og godt humør blandt danskerne. Skal man tale om en Top 3 af afterski steder i Wagrain, vil Kuhstall, Kühberg og Jagastuberl være vores favoritter.

jagastubl_wagrain1

Den bedste mad i Wagrain

Fra tid til anden må man dog tage det med ro. Tage et bad og spise på en af Wagrains talrige restauranter, og her er Alm Monte er en sand vinder. Her betaler du ikke alverden for et kanon godt måltid, det er et sten kast fra førnævnte Kuhstall. Vil du føle dig rigtig hjemme, så skal du selvfølgelig have Danmarks national ret, stegt flæsk med persillesauce hos Hubertus, som ligger i centrum af Wagrain. På den anden side af vejen finder man det lille sted California, hvor man går op i bøffer, og skal man have en god bøf så er der kun et sted at gå hen! Dog er man vel også taget til Wagrain for at spise lokalt. Her er Riverside stedet med Wagrains bedste og største udvalg af schnitzel, og gode øl efter maden.

Den bedste tid i Wagrain

Tænker man, at sidste dag skal bruges på andet end skiløb, så byder Wagrain og omegn, da også på en række muligheder, det kunne være Wagrains helt eget badeland, WasserWelt, som alle der bor med Danski har fri entre til. Det er et sikkert hit for de mindste og andre barnlige sjæle. Skal man gå All In, bliver det en tur med taxa eller bil til Altenmarkt, hvor der findes et endnu større badeland. Her er også lidt mere for de voksne. Kæmpe rutchebaner til far og lidt wellness til mor. Vores favorit er klart en hyggelig kanetur ude i Jagasee. Dette er en oplagt mulighed for bedstemor og bedstefar til at tage børn og børnebørn med på en uhyr hyggelig tur i en af Østrigs mest charmerende byer, Jagasee, og komme tæt på østrigske bjergheste. Kusken har desuden et hav af lækre restauranter han varmt kan anbefale til frokost.


wasserwelt_Wagrain

I kan se tilbud på Hotel Widmoos og Danskis andre hoteller i Wagrain ved at klikke på den grønne knap herunder.

Vi håber i kunne bruge vores oplevelser til inspiration og husk at I kan følge Danski Wagrain på Facebook!

Hilsen Danski guiderne

Kategorier: Wagrain, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg