<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guidernes bedste fif til skiferien i St. Anton

Udgivet af den 24-02-2021 15:41:59

Vores super guide Dina har være i St. Anton i sæsonen 2015/16, og er kommet hjem, proppet med gode fif, tips og råd til fedt skiløb i Alperne.

st.anton_1-1

Hvilke tre pister er dine favoritter?

  • Blå piste nr. 17 er, som den eneste piste i St. Anton, bred og lang og er derfor en super begynder eller opvarmningspiste.
  • Er man til off-pist skiløb, skal man tage på "Rendl"og tage lifterne "Riffelbahn I" og "Riffelbahn II", så finder man en helt fantastisk rute, som ender nede i bunden af "Rendlelbahn". Så man kan ikke fare vild.
  • Piste 38 eller 38b. Hvis du tager turen til Lech, skal du tage liften "Rüfikopfbahn" op og spise frokost på toppen, hvor der er en helt fantastisk udsigt, og turen ned derfra er rigtig sjov.

Hvor finder man de tre bedste børnepister?

I bunden er Galzig eller Nasserein. Og så er der også en på toppen af Gampen, hvor der også er et stort cafeteria, hvor hele familien kan mødes til frokost.

Hvilken hemmelig skijuvel/piste vil du røbe?

Den har jeg allerede røbet, den bedste skijuvel er nord-siden af Rendl, man tager "Riffelbahn I" eller "II" helt op på toppen af bjerget. Det er en helt igennem fantastisk tur der SKAL prøves når man er i St. Anton.

Hvor finder man de tre bedste afterskisteder?

Det er hurtigt at svare på! Mooserwirt, Krazy Kangaroo Bar og Taps. Om man er til ægte Østrigsk afterski med Anton aus Tirol eller moderne diskotek stemning, så kan St. Anton det hele!

Hvilke tre restauranter/cafeer skal besøges?

Igen bliver det et kort og præcist svar: Bodega ( Tapsa bar), Bobo's (byens bedste sparribs) og Anthony's (steak house). Bedre bliver det ikke i St. Anton.

Nævn dine tre yndlings steder

  • Bobo's: Dette sted er ikke kun kendt for sine gode spareribs, men det er også et rigtig hyggeligt sted at gå i byen. Det ligger i starten af gågaden.
  • Zenn hútte der ligger ved piste 1. Dette er et afterski sted, men ikke som Mooserwirt eller Krazy Kangaroo Bar, her er der live musik hver dag fra kl. 15.00, og her er en rigtig hyggelig og meget østrigsk stemning.
  • Mooserwirt ved piste 1. Husk at kom lidt før kl. 15:30.

Det skal du vide om St. Anton

Der kan være rigtig mange mennesker på pisterne i St. Anton. Tag derfor en tur til Lech  eller Zürs, her er lækre brede pister, hvor der ikke er så mange mennesker. Man kan tage en gratis skibus fra Stuben for enden af piste 17. Eller man kan tage bussen fra St. Anton direkte til Lech, den koster 4 Euro hver vej. Den kører fra Terminal West. Fra sæsonen 2016/2017 bliver det endnu nemmere at komme omkring, fordi Zürs bliver forbundet med Stuben, og tilsammen kommer de til at udgøre det største sammenhængende skiområde i Østrig; Ski Arlberg.

Lidt seriøsitet her til sidst, men det er god viden at have, hvis uheldet skulle være ude. I St. Anton er der mange stejle nedfarter, og er uheldet ude, og du skal på hospitalet, er det tit svært for banen at komme frem, derfor vil man 9 ud af 10 gange blive hentet med helikopter, og det kan koste dig rigtig dyrt, hvis du ikke har en god forsikring. Men på liftkortkontoret kan du tilkøbe en lille forsikring, som koster 15 euro for 7 dage, og så er du dækket ind, hvis uheldet skulle være ude, og du vil blive fløjet til nærmest hospital. Denne forsikring dækker IKKE hospital ophold mm, men kun din helikopter tur.

Kategorier: St. Anton, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg