<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Alt du skal vide om Saalbach: Guide fra A-Å

Udgivet af den 24-02-2021 15:27:43

Hvad er Del Rossi, Hinterhag eller MPreis? Du får svaret i denne oversigt. Det er enkelt, nemt og hurtigt - og du behøver næsten ikke andre guides til Saalbach. Malene, Danski guide i Saalbach, har samlet alt, du skal vide om den østrigske alpeby fra A til Å.

danski-saalbach-guide Af Malene, Danski guide i Saalbach-Hinterglemm sæson 2017/18

Alibi

Hyggelig og moderne bar, som vi bruger på vores pubcrawl. Der er tradition for, at man sætter sin tømte Jägermeister-flaske fast i loftet, hvor der er boret huller i forvejen.  

Bauers

En af de større afterski steder i Saalbach, som ligger for enden af bakken. Der er livemusik flere gange i løbet af ugen, som samler mange gæster til en god omgang afterski. Der hænger et stort elg-hoved indendørs, som spyder røg ud af næsen hver gang der bliver købt +10 Jägerbombs i den indendørs bar. 

Bäckerei Maierhofer

Mindre og hyggeligt bageri, der bruges flittigt på lørdage, når gæster ankommer tidligt.

Bernkogelbahn

En anden af de tre gondollifter, som fører op i terrænet fra Saalbach. På toppen ved gondolen ligger Luis Alm og Bärnalm, som er gode steder at nyde solen ved, i godt vejr. Super god begynderbakke, hvis man tager stoleliften helt på toppen.

Board.at

Førende snowboardskole i Saalbach-Hinterglemm.

Bobby’s Sportsbar

Her serveres byens bedste pizzaer, efter midnat. Det er altid en klassiker, at komme på Bobby’s, når der er store fodboldkampe eller Formel 1 i fjernsynet.

Burgis Bar

Mindre afterski-bar, som er bygget omkring et grantræ. Grantræet blev plantet for over 50 af den nuværende ejers far. Baren er derfor lige så meget til minde om faderen og et velkendt sted for de lokale i byen.

Del Rossi

Italiensk lidt finere restaurant.

Hotel Pinzgauerhof (i Hinterglemm)

Hyggeligt hotel lige ved siden af pisten med skandinavisk personale.

Hotel Peter

Super god restaurant, hvor du bliver betjent af Peter, der taler 29 forskellige sprog.. Bestiller du restaurantens hovedret, en felsensteak, er det et helt show i sig selv at få serveret maden. Bøffen steger du selv, imens du danser wienervals med smørret og alle restaurantens gæster synger med. Om fredagen holder Peter sit trylleshow. som for det meste går efter planen.

Info om skiområdet

  • 270 km pister
  • 70 lifter i hele området
  • Saalbach ligger i 1.003 m.o.h.
  • Henne, det højeste punkt, ligger i 2.100 m.o.h.

Kohlmaisgipfelbahn

Én af de tre gondoler der fører op i terrænet fra Saalbach centrum. 5 vogne lige efter hinanden. Der kommer en ny lift til næste år lige ved siden af. Det er også denne lift vi bruger til at fragte alt op når vi har picnic.

Kælkebane ved Reiterkoglebahn

3,2 km kælkebane der ligger lige ved siden af Hotel Pinzgauerhof. Her er der mulighed for at leje en kælk når liften har åbent eller igen senere på aftenen.

London Pub (i Hinterglemm)

Bygning med flere forskellige barer. Nogle har åbent til god afterski og andre åbner først senere på aftenen og her er der altid mange mennesker i godt humør.

MPreis

Det centrale supermarked med tilhørende mindre café.

Raiffeisenbank

Centralt beliggende bank med to hæveautomater.

Restaurant Wirtshaus (Saalbacherhof)

En restaurant med bredt udvalg af østrigske specialiteter, som også tilbyder mange vegetariske retter. Restauranten har også den bedste solterrasse i byen, hvor det er populært at nyde en Aperol eller øl efter dagens skiløb til tonerne af lounge-musik fra husets DJ.

Schattbergstub’n

Hyggelig østrigsk restaurant i centrum af Saalbach.

Schattberg X-press

Én af de tre hovedlifter i Saalbach. Vi starter ofte vores pistevisning fra toppen af denne lift.

Schischule Fürstauer

Skiskolen vi benytter i Saalbach. De har ganske få danske skilærere og kan derfor ikke love undervisning på dansk.

Skifürst 

Skiudlejning med stort udvalg af ski og ektsrem god servcie. Der er skikælder med tilhørende skiskabe, som kan lejes af gæsterne. Bor gæsterne på Pension Riedlsperger kan de gratis opbevare deres ski i Skifürst.

Spar

Fin indkøbsmulighed, især for de hoteller der ligger lidt længere ude i byen.

Spitzbub

Danskejet afterski bar. Livemusik spillet af Spacey hver tirsdag og torsdag. Det er ikke muligt at gemme sig i hjørnet, uden at blive bemærket af Spacey og muligvis følger der en sjov kommentar med på vejen.

Taverne

Et af diskotekerne i Saalbach. Lidt større end barerne og med dansegulv, hvor der også falder sne. Hvis man vil, har man også mulighed for at tage sig et spil bordfodbold midt i festen.

Underbar

Saalbachs bedste skandinaviske bar, hvor man får Alpernes bedste schiwasser. Her holder sæsonmedarbejderne til og mange gæster finder også vej til Saalbachs perle under jorden.

  1. Schiwasser: Så har du det sjovt.
  2. Schiwasser: Så har du en fest.
  3. Schiwasser: Så kan du ikke huske noget.
  4. Schiwasser: Så går du hjem - hvis du kan.
  5. Schiwasser: Impossible!

Unterberger

Bageri med god plads til at nyde sin morgenmad eller kage. Anbefales ofte når kør selv gæster ankommer til lejligheder meget tidligt eller sent om aftenen og ikke kan nå at handle ind.

WhyNot

Den bedste bar at tage på, når alle andre barer lukker kl. 04:00. En øl koster 17 euro og man kan altid få hyggeligt selskab, hvis man har penge nok. Til gengæld er pigerne pænere her end på Swipz bar, så husk at tage vielsesringen af, inden du går ind.

Ötzi Bar

Bartenderne Carl og Ruben er fast inventar på Ötzi Bar og tager altid imod med åbne arme. Pas på, at du ikke starter et spil “Shut the box” - chancen for at du taber er stor og du bliver fattig på det. Det er samtidig det bedste sted at spille “nagel”. Her starter vi også vores Pubcrawl.

Kategorier: Afterski, Saalbach-Hinterglemm, Børn, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg