GUIDE: HER FINDER DU VERDENSKLASSE AFTERSKI

Der findes ikke meget der er bedre end at stå på ski ned af nypræparerede pister i Alperne. Men når ski-dagen er ved at være omme, lifterne lukker og aftenen går på hæld, så sker der noget med skiområdet, som ikke involverer fuld fart ned af pisterne, men som i den grad også har noget med ski at gøre: Afterski!

danski-ski-december-afterski

TOP 5 AFTERSKI DESTINATIONER

Afterski er ofte noget vi forbinder med Østrig, og det er da også her du finder vores top 5 over de bedste afterski steder i Alperne. Men hvis du ruller ned i bunden, så vil du se, at der er kommet en helt ny spiller på markedet i Frankrig, som i den grad kan levere afterski. Vi kan røbe så meget og sige det har noget at gøre med La Folie Douce!

NR. 1 – ISCHGL

Det er ingen overdrivelse, når vi siger at Østrigs bedste afterski findes i Ischgl. Tidligere var afterskiing kendt for dans på bordene iført skistøvler – og ja, næsten med ski også. Det må man dog ikke længere, men det betyder ikke, at der er blevet lagt en dæmper på festen i Ischgl. Du kan se frem til dans på bordene, øl og de velkendte klassiske tyroler sange.

Vi anbefaler et besøg på Paznauner Taya. Baren ligger oppe på pisten har en fantastisk afterski – både inden og udenfor.

Læs mere om Ischgl her.

NR. 2 – ST. ANTON

I St. Anton har du aldrig langt til afterski. Mange af de bedste afterski steder ligger nemlig på vej ned af bjerget. Ét sted I ikke må snyde jer selv for er det verdenskendte Mooserwirt! Efter klokken 15.00 køres skodderne ned, bordene findes frem og pulsen begynder at pumpe på afterskibaren. På Mooserwirt bliver øl og “Flying Hirsch” serveret af mænd i lederhosen imellem mængder af glade og hoppende skiløbere der danser til DJ Ötzi og Anton aus Tirol, som bliver leveret af den efterhånden kendte hus-dj “Dj Gerhard”.. Med andre ord kan du se frem til den helt klassiske østrigske afterski med støvledans på borde og bænke.

Læs mere om St. Anton her.

NR. 3 – SAALBACH

Saalbach/Hinterglemm er kendt for at have noget af Alpernes bedste afterski – men en klar favorit er Hinterhag. Det er en ældre træhytte som byder på en hyggelig stemning med live musik hver dag fra klokken 16.00. Det her sted skal du opleve! Når klokken slår 16.00 hver dag byder husbandet “Josef & Josef” indenfor til kæmpe afterski fest, med alt hvad der hører til. Stedet er efterhånden blevet en stor favorit blandt danskere der rejser til Saalbach på skiferie, og mottoet der leves efter på skiferien lyder: “Jeden Tag – Hinterhag!”. Måske vi ses til en Flying Hirsch og et Halloooo på Hinterhag denne sæson?

Saalbach er ikke kun Hinterhag Alm – området har mere godt at byde på. Der er et utal af forskellige barer i byen med festlig afterski – så du kan se frem til dans på bordene i skistøvler.

Læs mere om Saalbach her.

NR. 4 – SCHLADMING

Når du er færdig med at stå på ski i Schladming, så kan du se frem til fantastisk afterski. I Schladming er der ofte gæsteoptrædener fra forskellige Østrigske musikere – men der er naturligvis også de klassiske tyroler sange som hører sig til når man er på afterski. Du kan se frem til dans på bordene i skistøvler, kolde øl og en fantastisk stemning.

Læs mere om Schladming her.

NR. 5 – SÖLDEN

Sölden byder på et hav af forskellige barer med verdensklasse afterski! Et sted du dog ikke må tage hjem uden at have besøgt er Schirmbar. Her er der virkelig gang i den – hver dag! I bedste østrigske afterski-stil bliver der skrålet og danset på bordene til alle de kendte østrigske hits. Her er dog altid mange mennesker, og i højsæsonen er det en fordel allerede at komme senest klokken 15.30 for at få et bord – til gengæld er der fest for alle pengene!

Når Schirmbar lukker kan du fortsætte festen på Fire & Ice, som ligger på hovedgaden i Sölden – her er der fest til den lyse morgen, da stedet fungerer som både afterski og natklub.  

Læs mere om Sölden her.

danski-ski-december-party

FO, FO, FOLIE DOUCE!

Som du kan læse byder Østrig på verdensklasse afterski, men hvis du skal på skiferie til Val Thorens, Val d’Isere, Tignes eller Alpe d’Huez i Frankrig – så frygt ej! I disse fire områder finder du det verdenskendte La Folie Douce. Om eftermiddagen kan du høre bassen langt væk når festen starter. Du vil se dansende mænd og piger på bordene, taget, i baren – ja faktisk over det hele. Ta’ skiene af, spænd støvlerne op og gør dig klar til en fest du sent glemmer!

Skal du sikre dig en skiferie med afterski i verdensklasse? Ring 86 800 600 og hør nærmere!

Udgivet 3. september 2017

Skriv din kommentar herunder:

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Ring til os på tlf. 86 800 600

Man.-tors 08.30-17.00

Fredag  08.30-16.00

Lørdag lukket

Søndag lukket


Bliv ringet op

Udfyld felterne herunder og vi vil ringe dig op hurtigst muligt

Send en mail

Udfyld felterne herunder og vi vil svare dig via mail hurtigst muligt