<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 grunde til en skiferie til Valloire

Udgivet af den 24-02-2021 15:36:08

Valloire er lille fransk perle med udsøgt natur og en atmosfære og stemning i byen, som bare byder en hjerteligt velkommen. Med 150 pistekilometer spredt over tre bjergmassiver, udgør skiområdet i Valloire et godt skiløb for både begyndere såvel som øvede skiløbere. 

danski-vallorie-guider Af: Danskis Guider i Valloire 2017/18 

Hvorfor er Valloire så børnevenligt? Ja, det vil vi guider fra Danski i sæsonen 2017/18 give dig fem gode grunde til herunder. 

NR. 1 - Dansk skiskole

I Valloire kører guiderne med børnene på skiskole, hvor de oversætter skiinstruktørerne. Det er vildt hyggeligt og sjovt. Det skaber en tryghed og giver mulighed for bedre forståelse for børnene. Vi får børnene aktivt med, idet at vi har et fælles kampråb og en lille skisang, som både motiverer dem og giver dem et godt sammenhold. I Valloire har vi stor succes med skiskolen, og skiinstruktørerne er glade for at køre med de danske børn. 

NR. 2 - Danski Klubhoteldanski-vallorie-klubhotel

I Valloire har vi et Klubhotel, Les Gentianes, hvor børnene kan være på fællesarealerne og få en masse nye legekammerater. På klubhotellet er der en masse sjove aktiviteter for både børn og voksne, men specielt for børn. Flere gang om ugen har vi nemlig det, vi kalder SnowyClub. Snowy er vores maskot, og Snowy elsker børn og elsker at give krammere. SnowyClub er til børn, der er vild med hygge, leg, danse og andre aktiviteter. Det er også en god mulighed for at skabe nye venskaber. 

NR. 3 - Børnevenlige pister

I Valloire er pisterne for børn specielt gode. Det er et overskueligt område med kort gåafstand til pisten og liften - især fra klubhotellet. Skiområdet dækker over tre bjergmassiver, henholdsvis Sétaz-bjerget i Valloire-delen, Crey du Quart-bjerget som både hører til Valloire- og Valmeinier-delen og Gros Grey i Valmeninier. Tager du kabineliften ved Sétaz-området, skal du blot klikke skiene på og køre til venstre, når du kommer af liften. Så er du på pisten Myosotis, en skøn lang grøn piste, som tager dig ned mellem træerne og forbi et fint lille kapel. Det er efterhånden blevet en tradition, at vi ved dette lille kapel hver uge, sæson for sæson, afholder vores hyggelige picnic i sneen.  

Kører du derimod til højre, når du har taget Sétaz liften op, køre du ned af den blå piste Rhodos. Både Rhodos og Myosotis krydser op med den røde pist JB Grange, hvilket altså giver god mulighed for at hele familien kan køre sammen på pister af forskellig sværhedsgrad, men samtidig være i nærheden af hinanden og mødes ved krydsningerne ned af bjerget. 

På Crey du Quart bjerget gør samme forhold sig gældende med, at pisterne krydser ind over hinanden flere steder, hvilket gør det til et familievenligt område. Tager du kabine liften Crêt de la Brive op og herefter stoleliften Brive 2 op i 2534 meters højde, har du her fra et rigtig godt udgangspunkt - også selvom børnene er med. For herfra findes der både grønne, blå og røde pister ned. Specielt pisterne Escargot, Soldanelle og Ancolie er gode til at begynde med for både børn og voksne. 

NR. 4 - Plads til legdanski-vallorie-leg

På pisterne i skiområdet i Valloire er der sjove aktiviteter og plads til leg på ski. Snowparken i Valloire ligger blandt top 10 i Frankrig. Her er der blandt andet en  easy park med mindre hop, fun slopes og gode bane selv for de mindste.   

Pisten Amera er en rigtig god, lang og børnevenlig blå piste ned gennem skoven. Man kan være heldig, at der ude mellem træerne er kørt nogle små offpiste ruter med hop og sving, som især børnene elsker. Denne piste tager dig over i Valmeinier-området, som er det tredje af bjergmassiverne i skiområdet. I Valmeinier er der også en fun slope med forhindringer, en tunnel, og ting man skal røre på den blå pist Petit Déjeuner, som desuden betyder morgenmad på fransk, foruden en masse andre gode grønne, blå og røde pister i området.   

I hele skiområdet er der også nogle instrumentale aktiviteter på pisten såsom klokkespil, og en klokke man skal ringe på. Det aktiverer børnene, mens de er på ski, og det kan virke belønnende at slå på klokken. Rundt omkring på de tre bjerge findes der også nogle træskulpturer af dyr -  der er blandt andet en ulv og en ged.  Der går rygter om, at disse dyr er de dyr, der rent faktisk færdes på disse bjerge. Prøv at se hvor mange forskellige trædyr, du kan finde? 

Pssst … I dette naturskønne område kan du være heldig at se en bambi eller to. Især hvis du kører på den blå piste Selles på Crey du Quart bjerget og kigger over på Sétaz bjergsiden. Når du kører på denne Selles, kommer du også forbi vores favorit sted at spise på pisten. Her møder du nemlig Bamsehuset eller Les Mérégers, som det rigtigt hedder. Her holder vi ofte fællesfrokost, og her er der altid god mad og en flot udsigt.  

NR. 5 - Valloire er meget mere

Ud over skiløb er der hver uge mulighed for at skøjte, bowle, gå i biografen, tage i spa og wellness, besøge det lokale øl bryggeri, spise udsøgt mad eller besøge den smukke kirke lige over for Klubhotellet. Byen er god til at have en masse aktiviteter på programmet hele vinteren. Du kan blandt andet opleve sneskulpturer, isskulpturer, freestyle konkurrence på ski og snowboard og meget mere.   

Valloire er nemlig en rigtig by og ikke en satellitby som mange andre skisportssteder. I skal være glade for at jeres ferie går til Valloire. Nok er byen ikke så stor, men til gengæld er det en rigtig by. Den er meget lokal med masser af hyggelige butikker og god stemning. Hver fredag et marked i byen, hvor der er fyldt med boder med tøj, godter og franske specialiteter. Det er helt klart et besøg værd. Det er tydeligt at mærke den gode atmosfære og stemning, der er i byen - blandt andet hilser de lokale tit på, når du går en tur gennem byen. 

Så det er bare om at komme afsted til Valloire – vi glæder os til at se dig! 

Valloire er ikke længere en del af vores program, men ring 86 800 600 - så fortæller vi gerne mere om vores andre destinationer!

Kategorier: Frankrig, SnowyClub, Børn, Blandet, Forberedelse til skiferien, Valloire, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg