<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

På skiferie i julen

Udgivet af den 24-02-2021 15:43:56

Dansk jul er traditionel julemad, julesalmer og familiehygge, men for mange danskere er juletiden også lig med stress og jag.

skiferie-i-julen-danski

Om I slæber juletræet, flæskestegen og alle gaverne med er op til jer. Det kan også hænge sammen med, hvordan I vælger at indlogere jer i Alperne. Hvad er I mest til: vores egne Danski hoteller, hvor vi sørger for det hele, en lejlighed, hvor I selv kan planlægge det hele eller et stort chalet, hvor der er plads til hele familien?

Rend mig i juletraditionerne

Juleferie i Alperne er ikke kun lækker sne, fedt skiløb og vild afterski. Du kommer også helt tæt på et andet lands juletraditioner. Ligesom i Danmark handler en stor del af juletraditionerne om mad. Herhjemme er det ikke jul uden de brunede kartofler, flæskestegen eller anden, og vi kan da slet ikke undvære ris a la manden. Kender du til de franske, østrigske og italienske juletraditioner? Hvis ikke, så kommer der her et lille overblik.

Do they know it's Christimas?

  • I Frankrig går landets mange katolikker til midnatsmesse d. 24. december, og julen fejres først d. 25. december med et stort julemåltid. Julemåltidet består traditionelt af østers, laks og kalkun fyldt med kastanjer. De franske børn har hver deres lille lam, som de hver dag må rykke lidt tættere på krybben i familiens krybbespil, hvis de har været rare. Har de istedet været uartige, så skal lammet rykkes længere væk fra krybben. 
  • I Østrig pynter de også juletræet og spiser en lækker julemiddag bestående af gås eller skinke, gluhwein og chokolademousse.
    Har du hørt om det makabre julesagn om de østrigske krampusser? Hvis man ikke har været artig kommer julemandens dæmoner, også kaldet krampusser, efter en. De flår ens indvolde og sender en til helvede. Hvis du vil læse hele historien om de østrigske krampusser og se dem i aktion, kan du det lige her!
  • I Italien samles hele familien d. 25 og nyder en lækker 7-8 retters julemiddag. Til dessert SKAL man spise et stykke af den meget tørre Panettone-kage. For at den kan glide ned, drikker de et glas spumante til. Her drikker børnene også med! Har du hørt om sagnet om La Befana? I Italien mener man, at hun er julemandens kone. D. 5 januar kommer hun flyvende på sin kost ned igennem skorstenen med gaver til børnene. 

Jeg får helt lyst til at bytte det triste grå danske vintervejr ud med sne så lang øjet rækker og solskin over bjergtoppene. Om jeg så vil opleve de østrigske krampusser, have gaver af den italienske La Befana eller smage på den franske kastanjefyldte kalkun, det skal jeg lige bestemme mig for!

Kategorier: Alpe d'Huez, Canazei, Livigno, Tignes, Saalbach-Hinterglemm, Blandet, Valloire, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg