<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Den fedeste afterski i Alperne

Udgivet af den 24-02-2021 15:17:30

Efter en laaaang dag på ski kan man godt trænge til en enkelt øl eller fire. For at det skal være så festligt, hyggeligt og billigt som muligt, har vi lavet en liste over destinationer med den fedeste afterski i Alperne.

afterski-alperne-oestrig-danski

Østrig

Når man taler afterski, taler man ofte, og med rette, Østrig. De kan bare noget med fester der nede. Vi har fundet de bedste østrigske afterskisteder.

Den værste skihytte – og så alligevel

"Mooserwirt" ligger i St. Anton. De har et noget anderledes slogan end de fleste andre barer, nemlig; Wahrscheinlich die schlechteste Skihütte am Arlberg. Oversat betyder det; Sandsynligvis den værste skihytte på Arlberg. Dette kunne dog ikke være mere fjernt fra sandheden, da Mooserwirt er en af de mest populære afterskibarer i St. Anton. Mooserwirt har den ære, at være den bar i Østrig der sælger flest øl, pr. kvadratmeter. Bygningen er af træ, og indbyder på det kraftigste til at indtage store mængder østrigsk øl! Mellem kl. 15:30 og kl. 20:00 bliver der spillet schlager, så man kan rigtig komme i den rette stemning.

Oldie but goodie

Krazy Kanguruh har siden 1965 serveret tonsvis af øl til trætte skigæster i St. Anton. Om dagen, råder stedet over en overdådig solterrasse, hvor der kan dases og nydes diverse forfriskninger. Men så snart solen går ned, forvandles terrassen til ét stort dansegulv. Så hele natten kan man svinge klumpfoden under åben himmel, det skal man prøve. Musikken serveres af DJ PartyHard og den består af en blandet landhandel, blandt andet jazzede beats, rock numre og sikre afterski-hits. Så er man til hyggelig, traditionel afterski til tonerne af DJ Ötzi, er Krazy Kanguruh den fedeste afterski i Alperne.

Fest i kostalden

Nej, det lyder ikke specielt indbydende at tilbringe en hel nat dansende i en kostald. Men fat mod, når først du har været inden for dørende hos Kuhstall, bliver du hooked. Denne gang er det ikke St. Anton, du skal købe billet til, men derimod den østrigske by Ischgl. Faktisk kan du også bestille billet til Wagrain, da Kuhstall også har en afdeling der. På Kuhstall kan du danse, fra du går fra pisten og helt til den lyse morgen. Der danses til en hyggelig blanding af klassiske afterski-hits, aktuelle popnumre og rockmusik. Hvis du, ligesom så mange andre gennem tiden, bliver helt vild med stedet, kan du købe  Kuhstall-t-shirts, hættetrøjer og sågar DJ'ens bedste hits i Kuhstall Store.

Og vinderen er...

For rigtig mange mennesker, er afterski ensbetydende med Saalbach. Her ligger Hinterhag Alm. Baren ligger, meget belejligt, midt på pisten og den er flere gange blevet kåret som Østrigs bedste afterskisted. Så her kan man i sandhed tale om den fedeste afterski i Alperne! Her er der tale om klassisk afterski med kolde øl i lange baner, dans på både gulve og borde og livebandt der spiller alle de rigtige hits til den perfekte afterski. Fra kl. 17 er der Herzerltanz. Det er en tradition, der går helt tilbage til 1976. Det går ud på, at ejeren Evi kaster hjerte-klistermærker og andre Hinterhag-souviners ud til gæsterne, som så kan kæmpe om at få fingrene i sagerne.

Frankrig

Frankrig er ikke helt så kendt som en stor afterski destination, og det er synd. Der er fremragende afterskisteder der bestemt er et besøg værd.

Den søde galskab

I Val Thorens ligger La Folie Douce. Oversat betyder La Folie Douce den søde galskab og det passer faktisk overraskende godt til stedet. La Folie Douce bliver set som det mest kendte og livligste sted i denne del af Alperne. Her finder du en saxofonist der, hver dag spiller op til dans. Her serveres champagne, og der danses skistøvledans på bordene. Hvis du skulle komme forbi i uge 7, vil du, sammen med tusinder af andre danskere, kunne opleve et væld af danske DJ's som for eksempel Morten Breum. Det er bestemt et besøg værd, og det besøg kan du også gøre i Val d’Isere, Alpe d’Huez, Meribel samt i St. Gervais da La Folie Douce også har afdelinger her.

En lille bid Danmark

Du er i Val Thorens i de smukke franske Alper, du har stået på ski hele dagen og spist underlige franske alperetter. Eller måske har du en lille bitte smugle hjemve? Nu kunne du godt tænke dig lidt Danmark. Fortvivl ej! Hjælpen er på vej, eller rettere du er på vej mod hjælpen. Hjælpen er også bedre kendt som Café Snesko. Jo, det lyder 'putte-nutte-café latte-agtigt', men navnet snyder. Her kan man ikke købe kaffe eller chai latte, men derimod ØL og rigeligt af det! Nok er Café Snesko opfundet af en franskmand, men en franskmand der forstår sig på den danske øltørst. Stedet syner ikke af ret meget ude fra, men, som så meget andet, er det større indeni. Når du kommer ind, ser du Dannebro hænge over baren, og du begynder instinktivt at synge med på Shu-bi-dua, Gasolin og Thomas Helmig sammen med alle de andre, gerne unge, danskere der er valfartret til Café Snesko.

Det er en dansker!

Hvis du stadig savner Danmark kan du tage turen til Val d'Isere. Her finder du Le Petit Danois altså Den lille dansker. Som navnet mere end antyder, burde denne lille bar blive en inkorporeret del af Kongeriget Danmark, så dansk er det. Ikke nok med, at her er super afterski, så finder du også fortryllende morgenmad og de bedste burgere i Val d'Isere (har jeg hørt). Derudover går der også rygter om, at personalet, der hovedsageligt består af danskere(...) Er det pæneste og flinkeste barpersonale i Val d'Isere og, at det også bidrager til, at baren har den bedste og mest afslappede atmosfære. Her finder du livebands, der også spiller op, når den står på karaokeaften. Så er man til super hyggelig stemning, flinkt og lækkert personale og livemusik er det bestemt den fedeste afterski i Alperne.

Italien

Når man siger afterski, er det nok de færreste der, tænker Italien, og det er der også en grund til. Det er ikke klassisk afterski de gør sig mest i, men det er dog muligt at finde en bar med god støvletramp, dans på bordene og ægte afterskistemning.

Småt men godt

Paradis i Canazei er et besøg værd. Her hersker der østrigsk stemning, og personalet er flinke og rare. Det er ren bjælkehytte og der er en DJ der spiller de gode gamle afterski-toner og selvfølgelig nye hits. Man kan få gode store fadøl og paraplydrinks, så her bliver alle glade og tilfredse. Det eneste minus er, at det er meget småt, så man kommer hurtigt de andre gæster ved, men det er jo kun hyggeligt. Det bliver hurtigt varmt, men efter en hel dag på pisten kan man alligevel godt trænge til at blive varmet lidt op. Hvis du er heldig kan du se ejeren danse på baren, hvilket skulle være lidt af et skuestykke og bestemt et besøg værd.

Billig, billig, billig

Livigno er én stor duty-free butik! Det er toldfrit område, så det kan godt betale sig at tage det brugte slidte skitøj med og så købe noget nyt dernede. Det kan man også se på priserne i de mere end 150 barer og caféer der har valgt at slå sig ned i området. Her er der en hel perlerække af barer der skal prøves. Man kan starte ved de store parasoller for enden af Carosello3000 gondolen. Her ligger snowboardernes yndlingssted Starlet bar og bestem herfra, hvor turen skal gå hen. Det er umuligt at vælge en favorit, men man kan gøre forsøget. Vi har samlet et par gode bud: Kuhstall; en skrupskør kælderbar, hvor en stille drink hurtigt kan udvikle sig til en hel nat på dansegulvet. Scenen på Marcos pub løfter taget to nætter om ugen, så her kan dit depot af headbaning og støvletramp blive fyldt op. Så er der Daphne’s. Her vil blandingen af Bombardino (en klassisk italiensk vinterdrink, lavet af en slags æggesnps og brandy) og det flinke personale få dig til at føle dig hjemme. Her er der bestemt rig mulighed for den fedeste afterski i Alperne!

Kategorier: Alpe d'Huez, Canazei, Ischgl, Italien, Livigno, St. Anton, Val d'Isere, Val Thorens, Wagrain, Afterski, Frankrig, Saalbach-Hinterglemm, Blandet, Forberedelse til skiferien, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg