<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Derfor skal skiferien gå til Sestriere

Udgivet af den 24-02-2021 15:48:51

Kom ned og nyd en herlig skiferie i den italienske by Sestriere. Byen kom for alvor på kortet for skisportsentusiasterne i forbindelse med vinter OL i 2006. Sestriére ligger i det fransk/italienske grænseland i området Via Lattea. Med andre ord: Perfekt til skiferien! 

danski-skiferie-sestriere-guide Af: Max, Danski guide i Sestriere sæson 2017/18 

Sauze d'Oulx, langrend & charmerende område

Sestriere og Sauze d'Oulx deler det formidable skiområde, som er kendt fra de alpine konkurrencer ved de Vinter Olympiske Lege i 2006. Sestriere er typisk italiensk med et forrygende skiterræn, der virkelig bliver passet og plejet af de mange pistemaskiner. Hver dag kan du opleve nye pister i det store skiområde - uanset niveau. Der er rige muligheder for såvel begyndere som meget rutinerede skiløbere. Her er hele 400 kilometer sammenhængende pister, som tilbyder alt fra børnevenlige øve områder til de mindste til fart og spænding på ekspert-niveau. Her er desuden en sjov snowpark og mere end 1000 kilometer off-piste muligheder.  Sestriére er særligt populært på grund af de varierede skisportsmuligheder og de fantastiske naturoplevelser, som findes omkring byen. Fra Sestriére er det desuden muligt at stå på ski hele vejen til charmerende Montgénevre i Frankrig. Undervejs kan du nyde din frokost på en af de mange hyggelige restauranter i terrænet. Har du lyst til længere dagsture, er der også mulighed for store naturoplevelser og herligt skiløb på udflugter til Sansicario, Cesana og Claviére. I det smukke landskab finder du hele 25 kilometer langrendsløjper med fantastisk udsigt. De fleste løjper løber nær den franske grænse i området Claviére.   

Mange steder at bo

Sestriere byder på et stort udvalg af forskellige hoteller, morgenmadspensionater og lejligheder, der ligger spredt rundt omkring i Alpebyen. Der er indkvarteringer for enhver smag, så der er gode muligheder for at finde noget, der passer til dine ønsker. 

Mennesketomme pister

Sestriere skiller sig ud i forhold til mange andre destinationer. Det hele er nemlig vendt lidt på hovedet. I weekenden og på helligdage kommer ivrige italienere på besøg fra omkringliggende byer og nyder godt af det fantastiske skiområde, men i hverdagene er der nærmest helt tomt. Italienerne efterlader dermed hele skiområdet til os andre resten af ugen. Det bedste af det hele er, som den hurtige skiløber nok allerede har regnet ud er, at der nærmest ikke eksisterer kø ved lifterne. Derudover er det en gave, at du derfor ikke skal koncentrere dig om alle andres skiløb, men kan holde fuld fokus på dit eget. Max, guide fra Danski, har ofte oplevet at køre helt alene på pisten og tænke: ”Kunne jeg have misforstået noget? Må jeg overhovedet køre her'? Selvfølgelig betyder det også, at pisterne nærmest ikke bliver kørt op i løbet af dagen - win, win!   

Sestrieres hemmelige juvel

Sestriere er fantastisk og gemmer også på en hemmelig juvel og min personlige favorit - Sansicario området! Selv på dage med dårlig sigtbarhed er dette område fantastisk. Der er ikke mange på pisterne, og mulighederne for varieret skiløb er mange. 

Pistevisning i Sestriere

En ting jeg rigtig godt kan lide ved Sestriere er, at vi har muligheden for at køre pistevisninger - altså de her fælles ture med gæsterne. Hvis det er din første skiferie i Sestriere, kan du tage med os guider, når vi fører an til fælles skiløb og viser favoritpisterne, fortæller lidt fun-facts og sjove historier om området. Det er en god måde at lære skiområdet at kende og få et overblik over de forskellige pister. Det er gratis at tage med, og det er rigtig hyggeligt, for du lærer hurtigt de andre skiløbere at kende.

Snestatistik i Sestrieredanski-skiferie-sestriere-udsigt

Skal du på skiferie, og vil du gerne være garanteret sne både på pisten og udenfor pisten, så er du kommet til rette sted. Med sin beliggenhed i 2.035 meters højde er Sestriere en af Europas højest beliggende skibyer, hvilket betyder, at snesikkerheden i skiområdet er utrolig stor.

Snemængden har været nogenlunde jævnt fordelt på sæsonen 2017/18. Selv sidst på sæsonen har Sestriere godt med sne, så du kan være sikker på godt skiløb, uanset hvornår du tager på skiferie hertil. Højden gør selvfølgelig også, at både temperatur og luftfugtighed gør sneen bedre.

Skiskole i Sestriere

Der er findes altid måder at forbedre sit skiløb på, og det er der selvfølgelig også mulighed for i Sestriere. Scuola di Sci Sestriere er med over 80 års erfaring indenfor skiundervisning en af de største og vigtigste skiskoler i Italien. De tilbyder undervisning på flere forskellige sprog, og de kompetente og veluddannede skilærere er med til at sikre en god oplevelse, du helt sikkert ikke vil fortryde. Undervisningen kan foregå på hold eller med en privat skilærer, og der er masser at lære for både nybegyndere og øvede skiløbere. Er du til knæhøj sne og skiløb uden for pisterne, er der også mulighed for at forbedre dit off-piste skiløb med en skilærer.

Off-piste mekka

Via Lattea-området er kendt som OL-området, hvor de alpine konkurrencer blev afholdt. Men de færreste kender området som et fremragende sted for at kunne stå off-piste. Så er du til det mere ekstreme skiløb, byder området på over 1.000 kilometers off-piste.

I Sestriere har du mulighed for at prøve kræfter med off-pisteruter. Pure Ski Company kender nogle af de bedste steder udenfor pisten og har flere dygtige og certificerede bjergguider, der alle har boet i området i mange år. De vil gøre deres ypperste for at give dig en god oplevelse i den fine puddersne.  

Heli-skiing er for de mere eventyrlystne, og det er kun tilgængeligt ved hjælp af en helikopter. Pure Ski Company har med sit hold af bjergguider og helikoptere gjort det muligt at få lov til at prøve disse ekstreme oplevelser over hele verden. De forsyner en med off-piste sikkerhedsudstyr samt ski og gør virkelig sit ypperste for at holde sikkerheden i top. Alle helikopterpiloterne er desuden professionelt uddannede og kender bjergene bedre end de fleste. Bjergguiden vælger det bedste sted, hvor I bliver fløjet op, og herefter vil I have mulighed for at stå i den dybe puddersne hele vejen ned til bunden af dalen. Det er oplevelser, der vil sætte sig fast som et minde for livet. 

Mere end skiløb - Afterski i Sestrieredanski-skiferie-sestriere-afterski

Hvis du ikke har brændt nok krudt af på skiløb i løbet af dagen, så byder Sestriére også op til dans på pisten, når lifterne lukker. Hvis du vil på afterski, så kan det sagtens lade sig gøre i Sestriere. Her kan du nyde en kold fadøl eller lækre drinks på nogle af de mange hyggelige barer. Faktisk er du næsten garanteret en god stemning og glade mennesker. Efter mørkets frembrud kan du brænde det sidste krudt af på et af Norditaliens største diskoteker - et sted jetsettet fra Torino jævnligt kigger forbi.

Til dig, der derimod lægger skiene tidligt, har Sestriere et godt udbud af barer og restauranter samt et forretningsliv med moderne tøj- og skibutikker. De hyggelige og intime restauranter er altid klar til at forkæle dig med veltilberedt pasta og pizza i verdensklasse, og mange andre mere lokale retter og lækre italienske klassikere. Derudover er der fine indkøbsmuligheder, hvis I planlægger selv at lave mad. I byens supermarkeder og små købmænd finder du et bredt udvalg af lokale produkter, men altså også mange andre råvarer. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Har du derimod brug for et afbræk fra pisterne eller bare for at koble helt af, kan du også tage en tur i biografen, svømmehallen, måske tage en tur på skøjtebanen eller give den gas i fitnesscenteret. Du kan også besøge nogle af de fine spafaciliteter på byens mange fine hoteller.

Det glemte område

Sestrieres historie strækker sig helt tilbage til romertiden, hvor byen var en lille romersk by i bjergene, men en vigtig by for romerne på deres vej gennem alperne. Deraf har Sestirere også fået navnet ”60 romerske mil fra Torino”. I Sestriere ligger to høje hoteltårne bygget af Fiat familien, der for mange er blevet byens vartegn. Sestriére blev oprindeligt grundlagt i 1930’erne som feriested for bilproducenten Fiats ansatte fra bilfabrikkerne i Torino. Det blev stedet, hvor det italienske jetset og siden også Mussolini, slog sine folder. Senere hen blev det Alberto Tombas faste træningsbase, hvor det siges, at han også satte kulør på byens natteliv. Siden har byen vokset sig til det store, populære skisportsresort, som vi kender i dag.

Max fra Danski vil uden tvivl anbefale Sestriére til alle, som gerne vil nyde en skøn skiferie i Italien. Her er noget for alle; uanset alder og niveau.

Mælkevejen

Det klassiske italienske skisportssted har en beliggenhed i 2.035 meters højde. Det ligger centralt i det store skiområde "Via Lattea", som på dansk betyder "Mælkevejen". Hele området byder på smukke brede pister.Italien er kendt for dem, og der er mange af dem - hele 95 kilometer blå pister, 220 kilometer røde pister og 85 kilometer sorte pister. De brede og let overkommelige pister gør dette smukke område til en ideel og oplagt destination for hele familien. Både børnefamilier, der har de små med på skiferie for første gang, men altså også for de mere øvede. Du SKAL med andre ord bare opleve Sestriere om vinteren.

Sestriere er desværre ikke længere en del af vores program, men ring 86 800 600, hvis du gerne vil høre om vores øvrige destinationer eller tryk på den grønne knap herunder.

Kategorier: Italien, Sestriere, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg