<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Den store battle: Østrig vs. Frankrig

Udgivet af den 24-02-2021 15:10:18

I mange år har det været diskuteret, hvilket land der var bedst, når det kom til skiløb. Diskussionerne er mange, argumenterne ligeså mange men der er aldrig ét endegyldigt svar. Det afhænger af mange ting. Alligevel har vi budt Østrig og Frankrig ind i ringen til en lille battle – men hvem tror du vinder? 

danski-afterski-frankrig

Afterski: Val d'Isere vs. Saalbach

Er afterski i verdensklasse en af dine topprioriteter, når destinationen for årets skiferie skal på plads? Så er Saalbach i Østrig et godt bud! Her finder du den ægte tyroler stemning med støvledans, store fadøl og afterski klassikere der brager ud af højtalerne, på det legendariske Hinterhag Alm hver dag klokken 16.00. 

Mange tror, fejlagtigt, at der ikke findes rigtig afterski på de franske destinationer. Det er dog langt fra sandt! På grænsen mellem Val d'isere og Val Thorens, midt i de tre dale, finder du nemlig et sted der gør denne påstand til skamme. Stedet hedder La Folie Douce, og du har måske hørt om det – her er der nemlig stor afterski fest hver dag hele sæsonen, og selvom det ikke er ligesom den traditionelle du kender fra Østrig, så er det et must hvis du befinder dig i området! 

Men hvis du vil opleve den helt rigtige afterski, så skal du altså til Østrig. 

danski-familieskiferie-barn

Skiferie med børn: Valloire vs. Wagrain

Alperne er også for børn! I både Frankrig og Østrig findes børnevenlige områder, hvor skiløbere i alle aldre kan være med. Vores herlige børnekoncept SnowyClub finder du både i franske Valloire og i Wagrain i Østrig. 

På begge destinationer er der selvfølgelig Dansk skiskole til børnene, og et fedt og lærerigt ugeprogram arrangeret af vores dygtige børneguider! Vores maskot Snowy og hele teamet af guider står klar i både Valloire og Wagrain denne vinter.  

Valloire er et lidt mindre område med en hyggelig by, hvorimod den velkendte "dansker-favorit" Wagrain er lidt større. Begge destinationer er perfekte til jer der rejser med børn på ski - så her ender battlen faktisk uafgjort. 

danski-skiferie-skier

Off-piste: Val Thorens vs. St. Anton

Er du til eventyr i det dybe pudder på skiferien, og sidder du lige nu og venter på bare at få lov til at finde de brede planker frem? Så lad os da lige tage se nærmere på to af top destinationerne. når det kommer til skiløb udenfor pisten! 

I Val Thorens finder du fantastiske off piste ruter, og muligheder for store off piste oplevelser. Hvis du virkelig mener det, når du siger du elsker off piste - så bør du også stærkt overveje St. Anton i Østrig. Her finder du nemlig Europas vildeste off piste mekka! Går skiferien til St. Anton kan du derfor godt spænde sikkerhedsselen og gøre dig klar til mere end 200 kilometer off piste ruter. 

Val Thorens er et af verdens Bedste Skisportssteder – men hvis vi skal kåre en vinder, så bliver det altså St. Anton. 

danski-skiferie-udsigt-tignes

Gletscher skiløb: Tignes vs. Sölden

Gletscher skiløb på skiferien er en helt særlig oplevelse! Der findes flere muligheder for dette i Alperne.  

I Franske Tignes finder du Grande Motte gletscheren, hvor du får 20 kilometer skiløb i imponerende 3.653 meters højde.  

Foretrækker du derimod at holde årets skiferie i Østrig, og er gletscherskiløb en af prioriteterne? Så er Sölden stedet! Her finder du nemlig de to gletschere Tiefenbach og Rettenbach i 3.250 meters højde. De to er forbundet af Europas længste skitunnel - så bliver det ikke større! 

Men når det kommer til gletscherskiløb, så vinder Frankrig og Tignes altså over Østrig. De franske destinationer kan bare noget på den front! 

danski-skiferie-italien-canazei

Men hvad med Italien?

Måske sidder du og tænker, hvad med Italien? Bare rolig, hos Danski elsker vi også Italien, og vi har bestemt ikke glemt Dolomitterne! Her finder du mange destinationer der byder på "den gyldne mellemvej" der har lidt af det hele.  

Er det den børnevenlige skiferie, anbefaler vi Livigno hvor vi også har vores børnekoncept, og er du til en destination der har nærmest hele pakken - så er det sikre valg Canazei i hjertet af Superski Dolomiti. Her får du både fantastisk gletscher skiløb, vild offpiste, et uendeligt antal pistekilometer, og hyggelig afterski.  

Vi håber denne guide har gjort dig lidt klogere på de mange fantastiske destinationer i Alperne og hvad de kan tilbyde. Har du ikke bestilt årets skiferie endnu? Så sidder vi klar til at hjælpe med at finde den helt rigtige skiferie sammen med dig!  

Kategorier: Italien, Afterski, Frankrig, SnowyClub, Børn, Blandet, Forberedelse til skiferien, Østrig

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg