<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Dårlig skisæson? Ikke i Alperne

Udgivet af den 24-02-2021 16:01:01

Igen i år diskuteres der global opvarmning, mangel på sne og en kortere skisæson. Vi hos Danski kan dog ikke genkende manglen på sne og en dårligere skisæson, set i det store perspektiv. Flere af vores destinationer i Alperne har nemlig fået mere sne, sammenlignet med tidligere sæsoner.

danski-skiferie-saeson

For at komme på skiferie kræver det sne – og gerne meget af det. Men snemængden kan skirejsebureauerne ikke selv styre, og derfor følger vi hos Danski også nøje vejrmeldingerne på vores destinationer i Alperne, så vi kan informere vores gæster om vejrsituationen. Hvor meget vi end ville ønske, selv at kunne bestemme vejret, så kan vi det desværre ikke. Men heldigvis har vejrguderne hørt vores bønner, og givet os en fantastisk skisæson - læs bare mere her!

Mere sne i Østrig end nogensinde

I Østrig har Danski 11 destinationer, og næsten alle destinationer har de fået den samme mængde sne – eller mere, sammenlignet med de sidste tre sæsoner. Eksempelvis har  Zell am Ziller og Schladming  sat snerekord denne sæson. Tendensen i Østrig er, at der er kommet mere sne, hvis man sammenligner med de sidste tre sæsoner. Selvom Østrig ventede lidt på sneen i starten af sæsonen, så var det værd at vente på - det nye år startede nemlig med store mængder sne, og siden er der løbende kommet ny sne, hvilket jo er fantastisk.

Montgenevre har aldrig været bedre

Frankrig er vores gæsters favorit, og vi sælger absolut flest rejser hertil. Derfor er vi hos Danski også glade for, at Frankrig også haft godt med sne indtil videre. Tendensen i Frankrig er, at sneen falder tidligere på sæsonen, og det er altså muligt at stå på ski i et lækkert føre allerede fra december. Men bare fordi sneen falder tidligere, betyder det ikke, at sneen forsvinder tidligere – tværtimod. Der er stadig rigtig god sne i Frankrig, og hvis man ser på statistikkerne fra de tidligere år, vil dette fortsætte i marts og ind i april på alle alle vores syv destinationer i Frankrig.

Blandt andet har den franske destination Montgenèvre haft den bedste sæson nogensinde, hvis man sammenligner med de sidste fire sæsoner. I januar var der for eksempel over to meter sne, på de øverste pister, sammenlignet med under en meters sne i sæsonen 2015/2016, som var den hidtil bedste sæson. Generelt ser det ud til, at der vil være godt skiføre i Frankrig resten af sæsonen, så det kunne ikke være bedre!

En blandet cocktail i Italien

Italien er også populær blandt danskerne, og vi hos Danski har fem destinationer i Italien. Her er der stor forskel på snefaldet i sæsonen 2016/2017. Hvor nogle destinationer som Livigno, Sauze d’Olux og Sestriere klarer sig bedre, sammenlignet med de sidste to sæsoner, så har danskernes favoritområder Canazei og Cervinia ikke fået den samme mængde sne, som de sidste par år. I starten af sæsonen fik området ellers mere sne end tidligere år, men denne tendens forsatte desværre ikke.

Selvom der godt kunne være kommet mere sne på nogle destinationer i Italien,  så er problemet faktisk ikke så stort. De store, professionelle skiområder, som blandt andet Canazei, er nemlig blevet ekstremt dygtige til at lave kunstsne. Så I stadig kan nyde en masse ture ned af pisterne med fuld fart - heldigvis!

Vejrmelding direkte fra Alperne

Hos os er det vigtigt, at være ærlige omkring vejret over for vores gæster. Derfor har vi også en Facebook-side til hver destination, hvor vores guider laver vejrmeldinger direkte fra destinationerne i Alperne. På den måde er det gode vejr ikke noget vi bare siger, men noget man rent faktisk kan se - også de dage, hvor det er overskyet.

Kilde: http://www.igluski.com

Kategorier: Canazei, Italien, Livigno, Sauze d'Oulx, Sestriere, Frankrig, Blandet, Forberedelse til skiferien, Montgenévre, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg