<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

8 råd til skiferien med børn

Udgivet af den 24-02-2021 15:57:13

Der er mange ting at holde styr på, når du skal have dine børn med på skiferie - og så er der jo alle de ekstra ting, som skal pakkes og huskes. Det er lidt noget andet, end dengang du kun havde dig selv at holde styr på! Så for at hjælpe dig lidt på vej, giver vi dig her 8 gode råd til skiferien med børn.

Danski-boern

NR. 1 - Vælg et børnevenligt område

Ja, det siger måske sig selv, at det er en god idé at vælge et børnevenligt skiområde, fordi det er det! Vælg et område hvor der er en del blå, brede pister og et børneområde, så de små skiløbere har mulighed for at øve sig og få en god oplevelse med skiløbet. Det er også en god idé at vælge en destination, hvor der er skiskole, fordi det giver dit barn de bedste betingelser for at lære at stå på ski. De bliver undervist af kompetente instruktører, som fra starten kan lære dem den rigtige teknik. Mange steder i Alperne kan du faktisk få dansk skiskole, som gør børnene endnu mere trygge - og som bonus får de nye legekammerater. Det giver samtidig også jer forældre tid til at have nogle timer for jer selv, hvor I kan spise noget god mad eller prøve nogle af de mere udfordrende pister.

NR. 2 - Vælg en pakkerejse og gør det nemt

Essensen af ferie er at slappe af og nyde hinandens selskab, og det samme bør gøre sig gældende for en skiferie. De nemmeste skiferier er dem, hvor det eneste du skal gøre selv er at tage flyet eller bilen til din skiferie destination - alt andet er der sørget for! Der vil altså være styr på dit liftkort, et godt hotel eller lejlighed, og dygtige guider som står klar til at hjælpe, hvis der skulle opstå nogle spørgsmål undervejs, eller hvis I blot ønsker et godt råd til skiområdet. På den måde er der tid til afslapning og tid til at nyde hinandens selskab.

NR. 3 - Bo på et børnevenligt hotel

Det er en god idé at booke et ophold på et børnevenligt hotel, hvor der også er andre familier med mindre børn. På børnevenlige hoteller er der plads til, at børnene kan lege, og til at lydniveauet indimellem er lidt højere. Som forælder skal du ikke tysse på dit barn, men du kan i stedet nyde synet af, at de har det sjovt sammen med andre børn.

Vores SnowyClub-hoteller er beregnet til børnefamilier, og vi har taget højde for jeres behov. Der er plads til sjov og leg, og allerede fra klokken 18.00 kan du spise aftensmad. Vores  børnevenlige guider leger med dine børn og arrangerer kælketure for dem, så børnene kommer ikke til at kede sig. Imens kan du som forælder læne dig tilbage og nyde synet af glade børn.

Danski-snowy-skiferie

NR. 4 - Lån skitøj til dine børn

Er børnene i voksealderen, så er det en god idé, at låne dig frem til så meget skitøj som muligt. Lån skijakke og skibukser af andre, eller har dit barn en flyverdragt, kan det også sagtens fungere! Se også om du kan låne dig frem til en halsedisse, skistrømper og skiundertøj. Sandsynligheden for at dit barn kan passe det til samme tid næste år er nemlig lille. Husk også handsker og gerne to par, så dit barn ikke får kolde fingre, hvis handskerne blive fugtige i sneen. Skistøvler, ski og hjelm kan du leje på destinationen, så det behøver du hverken at købe eller låne hjemmefra.

NR. 5 - Vis børnene, hvor I skal hen

Det kan være en god idé at vise børnene, hvad de kan forvente, når I skal på skiferie. Det kan for eksempel være billeder, af det hotel I skal bo på, eller billeder/video af vores maskot Snowy. Ham vil I helt sikkert møde, hvis I bor et af vores SnowyClub-hoteller.

Vis dem også pistekortet og fortæl om, hvilke pister I sammen skal prøve den første dag på skiferien. Det giver børnene et praj om, hvilken slags ferie de skal på, og sammen kan I glæde jer til skiferien.

NR. 6 -  Husk spil og anden underholdning

Når I ikke står på ski, for eksempel om eftermiddagen og aftenen, er spil og lege en sikker vinder. Tag et spil kort med, så kan I altid spille en omgang fisk eller nogle brætspil, hvor hele familien kan være med.

Til køreturen på skiferien, er der her en masse forslag til sjove lege til køreturen. Så bliver der ikke mange sure miner på bagsædet, når børnene - ja, faktisk også jer voksne -  er underholdt det meste af turen.

NR. 7 -  Husk snacks

Du bliver helt sikkert populær i skiliften, hvis du hiver en Snickers op af inderlommen, når blodsukkeret løber lavt. En lidt sundere løsning er müslibarer som er gode til børnene, når sulten pludselig melder sig. Nogle lift-ture kan godt tage lidt tid, og så er det altid godt at have lidt snacks med, så går det hele lidt nemmere.

NR. 8 -  Ta' en rygsæk med

Foruden snacks er det en god idé at have nogle ekstra ting med i tasken. Husk for eksempel en fleecetrøje, et par ekstra handsker, kameraet, papirservietter til næser der løber, eller hvad I ellers kan få brug for. Der kan alt sammen være i en rygsæk, så husk rygsækken til skiferien.

Vi håber, at du kan bruge vores råd til skiferien med børn. Husk vores vigtigste råd af dem alle: Nyd den bedste tid med din familie!

Kategorier: SnowyClub, Børn, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg