<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

6 grunde til en skiferie til Schladming

Udgivet af den 24-02-2021 15:59:44

Lykke har været Danski guide i Schladming i sæsonen 2017/18. Hun kan give dig så mange gode grunde til at din næste skiferie skal gå hertil – men her får du de 6 bedste grunde. 

schladming-danski-guide Af: Lykke Titelbech, Danski guide i Schladming sæson 2017/18

NR. 1 - En gemt juvel

Noget af det bedste ved Schladming er, at det er et knapt så kendt område blandt turister rundt omkring i Europa. Det er derfor aldrig et sted, hvor du står i liftkøer hele dagen, og pisterne er aldrig fyldt op med mennesker – ikke engang i Skandinavernes skoleferie, uge 7 og 8. Det betyder, at du kan få det meste ud af skiløbet og bruge en masse tid på de fantastiske pister.

NR. 2 - Fantastiske pister

Det sammenhængende skiområde i Schladming består af 4 bjerge – Planai, Hauser Kaibling, Hochwurzen og Reiteralm. På alle bjergene finder du helt fantastisk skiløb. Generelt er området perfekt for den øvede skiløber, da der er en masse gode røde pister.

Planai er hovedbjerget, og derfor det du kommer op på, hvis du tager liften nede fra byen. Her finder du også den berømte VM piste fra da der blev afholdt VM i 2013. Det er den sorte 1’er, og den løber lige ned i hjertet af byen.

Personligt elsker jeg Hochwurzen og Reiteralm. De to bjerge er der, hvor der er færrest mennesker, da det er dem, der ligger længst væk fra Schladming by. Hochwurzen har den røde piste nummer 31, som er min yndlingspiste i hele området, da den er lang og bred. Reiteralm har vundet Triple Gold for sine gode pister, og er derfor et helt fantastisk bjerg. Den røde 1’er er også en World cup piste, og bliver ofte brugt til forskellige konkurrencer. Reiteralm er det bjerg der ligger bedst i forhold til solen, og sneen er derfor altid lige lidt bedre.

NR. 3 - Den hyggeligste by

Noget af det, der gør Schladming helt specielt, er den hyggelige by. Den er ikke helt som mange andre skibyer, da der er en masse lokalt liv, og bred variation af ting at tage sig til. Byen er spækket med butikker at shoppe rundt i og mange lækre restauranter. Hauptplatz er gågaden, der går gennem byen, og den emmer af dejlig stemning. I juletiden står der et stort belyst juletræ, og julemusikken spiller ud af gadens højtalere. Når kalenderen viser forår, og solen står på sit højeste, begynder de mange restauranter at have udeservering, så gadebilledet fyldes med folk. Se bare videoen herover!

NR. 4 - Europas største afterski

I Schladming har vi Europas største afterskisted – Hohenhaus Tenne. Tenne ligger i hjertet af byen, lige når du kommer ned fra den berømte VM piste. Her er der tre etager, ni barer, og plads til op mod 3.000 mennesker. Det danner rammerne for en altid god stemning - både til afterski og om natten. Tre gange om ugen er der live musik med en masse østrigsk schlagermusik, som du ikke vil gå glip af, hvis du besøger Schladming! Hver mandag spiller Olaf Henning, så hvis du er frisk på at danse lasso-dansen, er det Tenne, du skal til.

NR. 5 - Dachstein Gletsjeren

Hvis du har en uge i Schladming, er Dachstein gletsjeren helt sikkert en oplevelse værd. Dachstein ligger i 2.700 meters højde, og har en helt exceptionel udsigt. Den ses bedst fra den hængebro, der er i forbindelse med gletsjeren. På hængebroen finder du en lille glasbro, hvor du bare skal ud og stå og tage en masse lækre billeder, der gør folk derhjemme grønne af misundelse. For enden af hængebroen kan du gå ind under gletsjeren og ind i et is palads, der er fyldt med flotte isskulpturer. Sneen på Dachstein er altid fantastisk, og der er meget få mennesker derovre, hvilket betyder, at du kan køre på ny præparerede pister hele dagen lang.

NR. 6 - Det skjulte vandfald

Meget tæt på centrum starter Wilde Wasser, som er en gåtur du helt klart skal gå, når du er i Schladming! Stien går langs med floden og op til Riesach vandfaldet, der falder 140 meter. Om aftenen er stien belyst, så du kan få en hyggelig og romantisk tur ud af det.

Kategorier: Schladming, Afterski, Børn, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg