<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

30 år i Sauze d'Oulx

Udgivet af den 24-02-2021 15:18:21

Danski har gjort det igen! Sådan skrev vi i vores magasin i 1988/1989, første gang vi præsenterede italienske Sauze d’Oulx. En italiensk/fransk stjernehimmel med et overdådigt skiterræn og masser af skihistorie – og det er det stadig den dag i dag. 

danski-sauze-d-oulx-udsigt

I 30 år har vi sendt danske skiløbere til den italienske perle Sauze d’Oulx. Dengang bestod området af 210 pistekilometer, hvor du i dag kan bolte dig på intet mindre end 400 pistekilometer. Men her får du lidt andre sjove tal om Sauze d’Oulx de sidste 30 år:

sauze-doulx-tal

Som du kan se, er højeste skiløb det samme – men antal af lifter er blevet færre, men absolut ikke mindre effektivt! Sauze d’Oulx har nemlig moderniseret deres liftsystem, så de både er længere, hurtigere og kan transportere flere skiløbere rundt i området. 

Skiløb i Frankrig & Italien 

I 1988 kunne du, ligesom du kan i dag, stå på ski i både italienske Sestriere samt franske Montgenevre. Du kan altså se frem til verdensklasse skiløb på nogle af de bedste pister. 

Ældgammel, hyggelig by 

For 30 år siden skrev vi følgende om Sauze d’Oulx: Sauze er en ældgammel, hyggelig by med barer, butikker og små pizzeriaer, og det er primært italienske og engelske gæster, der har tabt deres hjerter til byen. 

I dag beskriver vi byen som en gammel middelalderby med brostensbelagte gader, masser af brønde og hyggelige stenhuse. Det er på ingen måde kun italienske og engelske skiløbere der har tabt deres hjerter til byen i 2018 – for Danskis gæster kommer igen år efter år, og man forstår godt hvorfor. De primære årsager til at vores gæster kommer igen og igen: 

  • Skiløb for alle niveauer – her er noget for alle 
  • Off-piste mekka! 
  • Hotel Monte Triplex ♡ Et hotel vi har haft i næsten ligeså mange år
  • En gammel bjergby – men et moderne skisportssted 
  • Den skjulte perle .. 

For netop den skjulte perle, er det man kalder Sauze d’Oulx. En stadig ukendt skiområde med masser af sol og italiensk charme - så du kan godt glæde dig.

Kategorier: Italien, Sauze d'Oulx

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg